26 politibetjenter er skadet siden skjærtorsdag. Flere politibiler og private biler har blitt satt i brann. Pøbler har kastet steiner og kjørt biler gjennom sperrede områder. Til og med barn har kastet steiner mot politiet.

Det er skremmende å se hvordan ekstremismen og radikaliseringen vokser frem i Sverige. Gjengen som står bak disse handlingene kan ikke kalles «motdemonstranter».

Les også: Nye opptøyer i Malmö – skole og biler stukket i brann

Ukultur i Sverige

For cirka 20 år siden hadde vi et kort opphold i Sverige før vi kom til Norge. Det var på tidlig på 2000-tallet. Allerede da hadde Sverige en utvikling som gikk i feil retning. Integrering var fraværende og svenskene var veldig naive og godtroende når det gjaldt ukultur fra innvandrere. Det var flere episoder der svenskene hadde berøringsangst for å gjøre noe som helst.

Selv om jeg elsket det flerkulturelle Sverige, og fikk meg mange venner på kort tid, er jeg veldig glad for at vi kom til Norge. Jeg er sikker på at jeg hadde blitt en av pøblene, eller til og med kriminell, hvis jeg skulle ha vokst opp i Sverige.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

De månedene jeg gikk på skole var det ikke noe vits å lære seg svensk, fordi flertallet av elevene snakket ett av mine morsmål. Det var ofte bråk i klassen, og holdninger som «oss mot dem».

Når vi skulle skulle stå i kø for mat i kantina fulgte en gjeng med eldre elver fra samme nasjonalitet som meg med om jeg gikk i halal-køen eller den andre. Det ble sladring samme dag om jeg ikke gjorde det, og jeg måtte tilstå om jeg hadde spist svin.

Etter en stund ble jeg faktisk med på det, uten å forstå at dette var helt feil.

Les også: - Det kommer til å bli verre, det kommer flere bilbranner og mer hærverk

Skremmende utvikling

Vi burde vært takknemlige for å komme til et land som tok oss imot med åpne armer. Velferdsstaten i Sverige stilte opp med skole, varmmat og helsetjenester som var gratis. Svenskene ga oss muligheter vi aldri ville fått i landet flere av oss rømte fra.

Friheten og demokratiet i Skandinavia er moderne og annerledes enn den vi kjenner til i andre land. Pøblene som nå er voldelige, kaster stein og angriper politiet er en trussel mot vårt demokrati og vår ytringsfrihet. Ingen av dem hadde fått lov til å holde på slik i et annet land. Heller ikke Rasmus Paludan, som brente Koranen.

Les flere kommentarer fra Sarah Gaulin

Vi lever forhåpentligvis i et sivilisert samfunn, men når politiet må trekke seg ut av enkelte bydeler i Sverige, ja - så går vi vekk fra et sivilisert samfunn og nærmer oss et samfunn folk rømmer fra.

Respekt går begge veier

Å brenne Koranen er ikke greit. Å svare med å utføre voldelige handlinger er heller ikke verdier vi har her i Skandinavia. Det er skremmende å se på denne utviklingen.

Les mer fra Norsk debatt

Respekt går begge veier. Politiet skal respekteres, og de har en viktig jobb å gjøre for samfunnet vårt. Militæret burde blitt satt inn for å ta tak og få kontroll på det urolighetene i Sverige. Et annet tiltak som burde iverksettes er en informasjonsvideo på flere språk om hva ytringsfrihet er.

Pøblene må få sin straff. Og om Rasmus Paludan har ytret hatefulle ytringer skal selvsagt det også etterforskes og straffefølges.