Det er mulig Kristelig Folkeparti skal ha «skylda» for å ha satt abortloven i spill. Men hvorfor skal venstresida misbruke interne konflikter i det skjøre, borgerlige samarbeidet til å utfordre en lov som har fungert fint i snart et halvt århundre?

Det er så godt som ingen som vil gjøre om på vedtaket som gir kvinnen selvbestemt abort til uke 12. Nesten alle syns også det er greit at kvinnen har bestemmelsesrett inn til uke 18; så godt som alle som søker om abort på dette tidspunktet i graviditeten får sitt ønske innvilga.

Les også: Barnelegene slår alarm etter SV-vedtak: – Legger stort ansvar på kvinnene

Personlig er jeg sterkt i tvil omkring forskjellige sider av saken - Downs syndrom? Du må gjerne mene jeg er naiv – og jeg ser problemene for foreldrene – men jeg elsker unger med Downs! De beriker oss!

Men dette er jeg ikke i tvil om: Hvis det ikke står om moras liv, kan det ikke være et menneskes rett å ta livet av et nesten fullverdig liv.

Les også: Jeg tror reaksjonene i helga ble heftigere enn mange i SV hadde forestilt seg

Beklager, SV. Partilederens landsmøtetale var så god at jeg sto på nippet til å stemme på dere. Men i høst blir det helt sikkert annerledes. Spørsmålet om liv og død er faktisk enda viktigere enn klima.