Jeg blir trist over å se ulike kommentarfelt på nettet etter programmet «Festen etter fasten» som ble sendt på NRK i går.

Det er flere som mener vi ikke trenger fronte Islam i beste sendetid på statskanalen.

Jeg er uenig!

Mina Bai: Lily Bandehy har rett. Det er for mye reklame for islam overalt

Det er så fint at NRK arrangerer en live-sending som lar oss få innblikk i andre kulturer og bli kjent med hverandres positive tradisjoner.

Det er fokus på glede, samvær med familie og venner, god mat og tradisjoner – akkurat som mange av oss har i julen og på andre religiøse høytider.

Det er bare frustrerende å lese kommentarer fra mennesker som tror at ved å lese seg opp på religionen og skriftene (med sin egen tolkning), så mener de bestemt at de kan forutse hva alle muslimer tenker, gjør eller vil gjøre.

Det gir ingen mening.

Maha Kamran: Middelaldersk fremstilling av Eid

Det er ikke mulig å gi ett svar for hvilken betydning det har å være muslim, fordi det er ikke et felles bilde av muslimer. Det er en enorm variasjon i måter tro og religion praktiseres på. Og ikke minst kultur og tradisjoner.

Jeg synes det er et flott program å se på, og vi trenger det for å bidra til mindre fremmedfrykt.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

Det kan være med på å skape forståelse og toleranse for hverandres ulikheter i samfunnet, og en følelse av fellesskap og inkludering. Det forener oss som nasjon å se det positive i Norges mangfold.

Selvfølgelig skal det være et stort ja til å sende «Festen etter fasten» hvert år på NRK.