Det er ikke til å tro at mens viruset akselererer inn i Oslos befolkning faller kommunen som en sten i rankingen av hvilke kommuner som har satt flest vaksiner i forhold til folketallet, skriver Magne Storedal fra Avisa Oslo.

Jeg kan ikke annet enn å takke for glimrende kommentar, spisset og poengtert, om en fullstendig forfeilet vaksinestrategi. Det han beskriver nærmer seg en skandale, for å si det forsiktig.

Nå bør helsebyråkratene få opp farten og gjøre riktige tilrådninger. Deretter må de holde fingrene fra fatet og la politikerne sette skapet på plass; få orden på vaksinestrategien, - rette den opp og snu den, og det raskt. Om de evner det, da.

Les flere saker fra Norsk debatt her

For øvrig; tragisk å registrere at Høyre ikke bare har svake statsråder i koronasammenheng, de har også en nå tvers igjennom skandalisert ordfører i Molde. Men samtidig morsomt å se reaksjonene, særlig de fra Ålesund og Kristiansund.

Molde har av sammensatte og litt underlige årsaker aldri vært noen populær by, og moldensere er noe av det verste østlendinger flest kan tenke seg, faktisk. Rent mentalitetsmessig, mener jeg.

Det finnes ganske sikkert ok moldensere, men de bør lære seg å holde kjeft og ikke gjøre seg ytterligere upopulære. De har ikke mye å gå på nå, noe man trygt kan registrere fra nabobyene Ålesund og Kristiansund.

Og i Oslo bør selvsentrerte romsdalinger trå varsomt i tiden som kommer.