Gå til sidens hovedinnhold

Sier han trenger en høyreback, men prøvde å signere Ibrahima Wadji

Det er ikke mangelen av en ekstra høyreback som er Dag-Eilev Fagermos problem. Det er mangelen på effektivitet og målscorere.

Kommentaren gir uttrykk for skribentens meninger.

UAVGJORTE KAMPER ER i ferd med å spenne bein på Vålerengas ambisjoner om en ny topp tre-sesong. Søndag kom den åttende mot Viking (1-1). Sjansene var der, spesielt i andre omgang, men ferdighetene til å omsette dem i mål var det ikke.

Det spiller nesten ingen rolle hva Osame Sahraoui (20) er i stand til når foredlingen av venstrekantens magi ikke lever opp til forspillet.

Et målsnitt på bare 1.69 forteller mye om det.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

OSAME SAHRAOUI I fri utfoldelse er en fryd for øyet. Han har noe de færreste norske fotballspillere har. For det første går han av folk like lett som andre pusser nesa. I tillegg har han blikket og pasningsferdighetene som åpner forsvar.

Effektiviteten kunne riktignok vært bedre, også Osame Sahraoui scorer for lite mål.

Men:

Hadde lagkameratene hans vært flinkere i enden av det norsk-marokkaneren produserer, ville Vålerenga vært høyere på tabellen.

I 2019 GIKK Vålerenga fra toppstrid til nedrykksstrid etter salget av Chidera Ejuke etter 14 spilte kamper. Da var det krise. I sommer forsvant Aron Dønnum. Nå er det et vakum.

Tomrommet etter de to driblefantene er på mange måter identisk.

Det er måten Vålerenga agerer på som er annerledes.

For to år siden gjorde Vålerenga alt feil, spesielt i overgangsmarkedet.

Forskjellen på da og nå er Dag-Eilev Fagermos frykt for å gjenta dumskapen.

Her kan du lese flere kommentarer av MortenP

I 2019 HADDE Ronny Deila øynene på medalje samtidig som Vålerenga angrep sommervinduet i blinde. Det gikk som det måtte gå, veldig dårlig. Dagens VIF-trener sier han foretrekker en sjuendeplass framfor investeringer han ikke er sikker på vil gjøre laget bedre.

Det går ikke like dårlig nå, men det er heller ikke veldig bra.

Forskjellen er at det nye regimets tankesett skal gjøre Vålerenga bedre på sikt.

I ET INTERVJU med VG omtaler Dag-Eilev Fagermo savnet av en dekning for høyreback Christian Borchgrevink (22) som det mest prekære hva spillerlogistikken angår. I et langsiktig perspektiv har han sikkert helt rett i det. Men her og nå, for om mulig å redde sesongen, er det ikke en reserveback Vålerenga trenger.

Det er kraft og høy fart på topp.

Av den grunn prøvde også Fagermo å signere Haugesunds Ibrahima Wadji (26) i forrige uke.

Da aserbajdsjanske FK Qarabag kom på banen måtte Vålerenga kaste kortene av økonomiske årsaker.

VIDA ØRN KJARTANSSON (31), som reddet poenget mot Viking, kan sikkert score mål for Vålerenga denne høsten, men han ser ikke ut som en som kan utgjøre store forskjeller. Det gjør for øvrig ikke de andre potensielle målscorerne heller.

Les mer fra Norsk debatt her

Amor Layouni (28) er ikke i nærheten av noe som helst, Henrik Bjørdal (24) og Tobias Christensen (21) trenger å justere siktet, Odin Thiago Holm (18) og Seedy Jatta (18) går i læra - og Henrik Udahl (24) sitter på mange måter litt fast i trappa mellom OBOS-ligaen og Eliteserien.

Alle mangler litt når det gjelder scoringer i Vålerenga.

Summen av det er sjuendeplassen Dag-Eilev Fagermo er i ferd med å akseptere.