Gå til sidens hovedinnhold

Sjelden har en vanæret mann fått et bedre skussmål

Henrik Pedersen er bortimot frikjent i en sak som paradoksalt nok fortsetter å gå sin gang. I Drammen var det noen som gjorde en veldig mye bedre jobb enn andre.

Kommentaren gir uttrykk for skribentens meninger.

HENRIK PEDERSEN ER ute av Strømsgodset, alt annet ville vært utenkelig - selv i Drammen. Med tanke på utgangspunktet han hadde er jeg rimelig sikker på at han er veldig fornøyd.

Tilbake sitter en klubb som kanskje ikke helt skjønte hva som skjedde det siste døgnet dansken var i klubben.

Alt mens kritikken pøser inn fra alle kanter.

Les også: Styrelederen klønet det til og gjorde rasisme-saken til Strømsgodsets Watergate

TO ADVOKATER, EN PR-rådgiver og kona til Henrik Pedersen skal ifølge kilder ha vært med på møtene torsdag ettermiddag/kveld/natt, og fredag morgen/formiddag. På Teams. Det første møtet skal ha pågått i tolv lange timer og strakk seg til klokka 02.30 natt til fredag.

Det andre, som endte med den etter hvert så famøse pressemeldinga, begynte i 10-tida fredag morgen.

Fra Danmark skal kravet ha vært meget konkret i forhold til ordlyden i sluttavtalen med Strømsgodset, det handlet om at Henrik Pedersen skulle renvaskes ett hundre prosent.

På Clarion Tollboden i Drammen satt Henrik Pedersens representanter i Norge, advokat Erik Flågan og PR-rådgiver Rune Brynhildsen, og meglet mellom det umulige og pressemeldingen som alle nå slakter.

MED TANKE PÅ sin egen framtid ville Henrik Pedersen ha alt i disse forhandlingene. Han fikk det nesten.

På vegne av han de representerte klarte duoen Flågan/Brynhildsen å forhandle fram og forfatte en ordlyd som langt på vei konkluderer med at Henrik Pedersen, selv om han ikke helt framstår uten skyld, er sakens utilsiktede skade.

At det er han det ble varslet mot som er offeret i denne saken.

At dansken, som den drømmende og virkelighetsfjerne roman-ridderen Don Quijote, havnet i en håpløs kamp mot innbilte motstandere (vindmøller).

Alle som kjenner metaforen vet hva det betyr.

Henrik Pedersen var nødt til å tape.

Her kan du lese flere kommentarer av MortenP

IFØLGE KILDER ER det sånn det skal ha pågått, fram og tilbake mellom Danmark og Drammen. Henrik Pedersens danske team presset på. Henrik Pedersens norske team satt som meglere mellom danskene og Strømsgodset.

Hvem som kom ut på topp er ikke til å lure på - sjelden har en vanæret mann fått et bedre skussmål.

På vei ut døra skulle man tro han hadde vunnet The Double.

AT FAKTUM ER at Henrik Pedersen tvinges til å forlate klubben under en sky av påstander om rasisme og sexisme, er mest som en parentes. Strømsgodset kunne ikke vært mer lei seg nå som treneren er borte.

I de ferdigsnekrede uttalelsene de siteres på i pressemeldingen er sportsdirektør Jostein Flo og styreleder Ivar Strømsjordet mer på gråten enn noe annet.

Henrik Pedersen sier han er sterkt uenig i både anklagene og prosessen, finner det meningsløst å forlate Drammen og «drengene» på denne måten, men reiser fordi hensynet til klubben veier tyngre hensynet til han og familien.

JEG MENER, MAKAN! Hvordan er det mulig? Hvor ble det av årsaken og sakens kjerne? Hvor ble det av varsleren og de sju andre varslerne?

Rent bortsett fra at Strømsgodset etter hvert informerte om at saken fortsetter uten han saken gjelder, han er allerede ute av døra med nyspritet ettermæle, er det som om utgangspunktet - påstandene om rasisme og sexisme - ikke eksisterer.

Les flere meninger fra Norsk debatt her

Sjelden, om noen gang, har en klubb tatt dårligere vare på seg selv enn tilfellet er i denne saken.

Aldri har en motparts team blitt gitt anledningen til å sette premissene, styre forhandlingene og gjøre en bedre jobb enn Team Pedersen 1 (danskene) og 2 (Flågan/Brynhildsen).

Da Strømsgodset virkelig trengte å stå opp for spillerne som etterlever og håndhever klubbens nulltoleranse hva diskriminerende adferd angår, var det spill mot ett mål.

De varslede ekstraomgangene kan derfor bli stygge.

Når spillerne endelig slippes til lukter det kamp.

Kommentarer til denne saken