Lørdagens «Skal vi danse»-sending startet på dramatisk vis: TV-seerne måtte ta farvel med Fritz Aanes (45) lenge før noen hadde fått danset. Fritz måtte trekke seg fra konkurransen på grunn av bruddskade.

Det kunne virke som om dette kom såpass brått på produksjonen at TV 2 ikke hadde rukket å tenke godt nok gjennom hvordan de skulle løse kveldens sending, og dermed ble problemet utsatt.

Programmet gikk som vanlig – det ble exit – det var Trude Vasstrand (58) som måtte forlate parketten etter danseduellen.

Det betyr at TV 2 nå må finne ut av hvordan deltaker-floken skal løses, ettersom det er ett par for lite i konkurransen per nå.

– Hva som skjer videre i sesongen er for tidlig å si, det må vi komme tilbake til, uttalte pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, til Nettavisen mandag morgen.

De vet med andre ord ikke hva de skal gjøre ennå.

Det er tvilsomt at TV 2 korter ned programmet og det er neppe ønskelig å endre finaledatoen. Dermed står kanalen igjen med to valg. Enten må en deltaker få komme inn igjen eller så må TV 2 bestemme at ingen ryker til lørdag.

Å lande på det sistnevnte virker fullstendig idiotisk. Da hadde det tross alt vært bedre at det kun var Fritz som pakket ned danseskoene sine i helgen. Trude kunne sluppet exit og vært mentalt forberedt på en ny uke på dansesenteret.

Forhåpentligvis er TV 2 allerede i gang med å overbevise Trude om å komme tilbake og er vi heldige takker hun ja. Jeg håper for guds skyld at vi får gjensyn med den som røk sist – og at vi unngår at Lavrans Solli, som førstemann ut, gjør comeback. Det ville vært fullstendig krise spør du meg – det var jo en grunn til at han røk ved absolutt første mulighet.

Kommentaren min om Trudes aller første dans ga meg en følelse av «Oldemor på svingkurs» har fått mye oppmerksomhet, og det kan for noen kanskje virke rart at jeg nå slår et slag for at hun skal få komme tilbake. Så la meg oppklare:

Jeg er ikke spesielt imponert over dansingen til Trude, men hun har vært en stor bidragsyter til å skape god underholdning og jeg har samtlige tre ganger gledet meg til å se hva hun skal vise frem på dansegulvet.

Dette dreier seg uansett om at TV 2 må gjøre det som er riktig. Hvis vi til lørdag får en sending uten exit, blir det antiklimaks. Skal en deltaker komme tilbake, så må det være den som gikk ut sist.

La Trude få komme tilbake til parketten!