DET ER HAR vært kutyme i norsk fotball at en seriemester blir møtt med æresvakt i den påfølgende kampen, være seg hjemme eller borte. Sånn er det bare, ferdig snakka. I serien som i cupfinalen på Ullevaal Stadion er det en symbolsk og fin måte å hedre vinnerne på.

Men det var fram til 17. oktober 2022, da Rosenborg Ballklubb postet følgende på rbk.no:

«Æresvakt er ment som en handling av respekt for den nybakte seriemesteren. Vi opplever at Molde er mer opptatt av å påføre Rosenborg ydmykelse, enn å få fortjent respekt.»

ROSENBORG FØLGER OPP med å skrive at de gratulerer Moldes spillere, trenere, ledere og supportere med gullet, men hvorfor det, egentlig? En gratulasjon uten å erkjenne og respektere prestasjonen som har tatt Molde til tittelen er jo ingenting verd.

Les også: Rosenborg med stikk til Molde etter seriegullet

Det er som om Rosenborg ønsker å være litt gravide, men at de selvbestemt velger å abortere allerede i den tredje setningen.

Når Rosenborg kommer til Aker Stadion førstkommende søndag er det derfor meldt krig.

ROSENBORG HAR SIKKERT sine argumenter, og ifølge en kilde midt i klubben er det flere ting som fikk ledelsen til å ta den kontroversielle avgjørelsen. Men hva så? Når jeg hører Magnus Wolff Eikrem i gledesrus med megafon er et av argumentene bak æresvakt-nekten, da er det nesten så man ikke tror det man hører.

En del av fotballen er å ta den typen meldinger fra gode erkefiender, og ikke legge mer i det enn det.

Les også: Avstandene øker til det bedre for norsk fotball

Å møte gledesrus med overbærenhet er også en ferdighet.

For hvis Rosenborg ikke tåler en gullfeiring med stikk i retning Lerkendal, hva har da skjedd med klubben som gjorde det til en regel å pisse på alle?

Alt Molde gjør for å komme ut på topp i forhold til klubben som er vant til å vinne alt, kan jo ikke være ræva.

SKJERP DERE, ER det første man tenker på, og det står seg alle dager. Har Rosenborg problemer med Molde FKs væremåte, tilnærming og adferd i norsk toppfotball, bruk de rette organene til å adressere problemene og klagene.

Les også: På ett område er Rekdal og Guardiola dønn like

Å nekte å stå æresvakt for et lag som har vunnet Eliteserien 2022, og som akkurat nå er 16 poeng foran deg på tabellen, er i hvert fall ingen god løsning.

Det er bare smålig.

AT ROSENBORG OMBESTEMMER seg og tar til fornuften er å håpe. Og å forvente. Større kameler er garantert fordøyd på Brakka. Er det noen som påfører Rosenborg ydmykelse akkurat nå, så er det Rosenborg.

Posten på rbk.no sørger for det.

DET ER FIRE sesonger siden Norges største fotballklubb skjøt seg selv i foten, vant The Double på flyten de hadde opparbeidet, for så - målt etter klubbens egne mål og standard - å gå på trynet. Siden har det vært mye kaos og enda mer lengsel. Fram til nå.

Rosenborg er kommet seg i posisjon igjen under Kjetil Rekdal, og har noe på gang inn i framtida.

Det er der fokuset bør ligge.

Mindreverdighetskomplekset som er avdekket kler dem nemlig ikke.

Rosenborg BK er bedre enn det.