I likhet med de andre partiene, har også Fremskrittspartiet hatt landsmøte på skjerm i løpet av våren. I helga ble partileder Siv Jensen takket av etter 15 år som partileder, og Sylvi Listhaug valgt til ny.

Men i stedet for feiring og/eller tårevåte avskjedstaler på landsmøtehotellet, med påfølgende forsterkning av allerede sterke følelser på nachspiel ut over natta, foregår det nå litt mer dannet og kontrollert på skjerm.

Skjønt ikke helt ...

Eli Hagen, ektefelle til tidligere partileder Carl I. Hagen, var blant dem som lot seg rive med i helga. Rett etter Siv Jensens avskjedstale la hun ut på Facebook:

Eli Hagen er altså slett ikke imponert over en partileder som ifølge henne har har ledet Frp fra 30 prosent til 10 prosent.

«HAR JEG GÅTT GLIPP AV NOE HER?» spør hun med store bokstaver.

Spørsmålet blir plukket opp og formidlet til det norske folk av VG, og hun får raskt svar fra Geir A. Mo. Den tidligere generalsekretæren i Frp, nå administrerende direktør i Norges Lastebileier-Forbund, jobbet i mange år tett på ekteparet Hagen:

«Småligheten og sjalusien kjenner åpenbart ingen grenser i det Hagen’ske hjem. Selv ikke etter alle boblene de etter all sannsynlighet har tyllet i seg i pur glede over at de endelig er kvitt henne. Burde kanskje lagt bort telefonen før feiringen gikk over i rølp.»

Kommentarer, likes og avsky fra kjente og ukjente Frp-ere lar ikke vente på seg, og som utenforstående kan det være vanskelig å skjelne mellom hva som er politikk og hva som er langvarige, personlige motsetninger og gammelt agg.

Men en ting kan vi slå fast:

De gammeldagse utskeielsene på hotellrommene kunne ha sine fordeler. Blant annet at de verste kranglene og fyllerøret ikke nødvendigvis ble kringkastet til allverden.

Noe passer seg best på nachspiel.