Som feminist er jeg fornøyd med juryens dom i Amber Heard og Johnny Depp-saken.

I løpet av rettsaken gikk jeg fra team Heard, til team Depp.

Flere har vært skeptiske og negative til direktesendingen av rettssaken, men jeg mener det er viktig at vanlige folk kan se og høre direkte fra kilden. Dagens samfunn er som skapt for å kunne spre feilinformasjon og falske nyheter. Dersom man selv har muligheten til å følge med på hovedkilden, kan innholdet i større grad verifiseres.

Som feminist, valgte jeg naturlig team Amber i starten.

Alt virket veldig troverdig når vi vet at kvinner oftere rammes når det gjelder vold i nære relasjoner enn menn. Jeg gikk kanskje rett i fella med å tro at Johnny Depp som har så mye problemer med alkohol og rus, kunne være en voldelig mann.

Han har jo tross alt «riktig profil og alder» for å være en kvinnemishandler, sett med fordomsfulle briller. Jeg hadde egentlig null interesse av å følge denne rettssaken og trodde ikke den skulle bli så spennende eller underholdende som den ble.

Det var tre ting som fikk meg til å innse at Johnny Depp også kan være et offer for vold.

1. «Tell the world, Johnny. Tell them, Johnny Depp. I, Johnny Depp, a man, I'm a victim too of domestic violence, and I, you know, it's a fair fight. And see how many people believe or side with you.» Amber Heards egne ord på opptak som ble lagt frem. Vi skal ikke være konspiratorisk og tro at hun har planlagt, eller hatt dårlige intensjoner hele veien. Hun har innrømmet her og ved en annen anledning å ha brukt vold mot Depp. Flere av hennes nærmeste har fortalt at Amber har vært voldelig.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

2. Manglende bevis fra team Amber, til tross for at hun og hennes team har sagt at de hadde mye bevis i rettssaken. De har levert veldig få dokumenterte bevis og vitner som ikke var kjøpt og betalt av Amber Heard. Noen av hennes påstander har basert seg på rykter som Kate Moss-hendelsen. Psykologen som ble brukt av team Amber mot Johnny Depp, skadet hennes sak mer enn den gjorde nytte for henne. Andre eksempel er hvordan hun gikk ut og fortalte at hun donerte hele erstatningen til veldedighet. Noe som viste seg å ikke stemme.

Hun løy gang på gang og svekket sin egen troverdighet.

3. Hennes kronikk om de angivelige voldshendelsene, har ikke bare skadet eksmannens karriere og omdømme, men Johnny Depps barn, Jack og Lilly har fått gjennomgå, både på skolen og i sosiale medier, fordi deres far ble stemplet som en konebanker i media. Både barna til Johnny og Amber burde blitt skjermet for slik hets og hatkampanje.

Les også: Kate Moss kom med en helt annen historie om Johnny Depp

Det var Heard selv, som valgte å gjøre dette offentlig.

I siste del av rettssaken kom det frem at hun hadde sendt bilder og videoer til medier. Tidligere ansatt i TMZ bekreftet dette og de måtte ha dette direkte fra kilden før de kunne publisere det de fikk fra Amber.

Denne saken har virkelig dokumentert at det alltid er to sider av en sak. Historien til Depp og hans dokumentasjon var sterkere og mer troverdig. Denne saken viser at menn også kan være offer og at de må jobbe enda hardere enn det motsatte kjønn for å bli trodd.

Spesielt når de har den profilen Johnny Depp har.

Les også: Reality-TV med Depp og Heard: Festlig underholdning eller tragedie fra virkeligheten?

Fortiden hans, alkoholen, rus og alder gjorde ham til det «perfekte monsteret». Det finnes slike monster i virkeligheten og vi må alltid lytte til begge sider av en sak før vi konkluderer med noe. Jeg kjøpte historien til Amber i starten, men når Johnnys historie kom frem, var han mer troverdig.

Juryen trodde på Johnny Depp fordi han var åpen om alt og fortalte sannheten. Juryen brukte god tid på å se over hvordan Amber endret sin historie og ble tatt i løgn flere ganger.

Det er lett å være etterpåklok og se at hensikten hennes var å skade den andre parts omdømme og rykte.

Nå håper jeg at denne saken er over og at vi har lært litt om å både tro på kvinner og menn når de forteller om vold i nære relasjoner. Vi må erkjenne at menn også kan være ofrene.

Les flere kommentarer fra Sarah Gaulin

Feministen i meg tror ikke dette er et tilbakeslag for sårbare kvinner, eller en seier til mektige menn. Tvert imot.

Dette er en seier for de som forteller sannheten og forholder seg til den samme historien hele veien.

Les mer fra Norsk debatt