Gå til sidens hovedinnhold

Spørsmålet er hvor mange millioner han kan kreve i uka

Erling Braut Haalands praktscoring mot Schalke 04 går nå sin seiersgang verden rundt. Den forteller en del, men det er summen av det han holder på med som får storklubbene til å sikle.

Kommentaren gir uttrykk for skribentens meninger.

LØRDAG ETTERMIDDAG SCORET Erling Braut Haaland et mål han selv velger å kalle det flotteste han har scoret i Bundesliga.

Det er vanskelig å være uenig med ham i det. Volleyen til 2-0 mot Schalke 04, Brautens 42. scoring for sesongen, hadde Zlatan-akrobatikk skrevet over hele seg.

34 minutter senere gjorde han som vanlig, han scoret et mål til.

Der og da gjorde han ikke annet enn å være på rett sted til rett tid.

DET ER 2-0 scoringa alle snakker om, og som vises der levende fotballbilder vises verden rundt. Altså overalt. Det er til å forstå. Lørdagens høydepunkt i Bundesliga var en enorm goal fra en ditto grådig målscorer.

Les også: Ekstreme forhold venter langrennseliten i VM: - Det er helt håpløst

Mål som dette, der målscoreren opphever tyngdekraften og utfører sirkusakrobatikk, vil alltid gå viralt.

I Real Madrid, Barcelona, Bayern München, PSG, Chelsea, Liverpool, Manchester City og Manchester United er det andre ting man ser på.

ALLE GODE FOTBALLSPILLERE kan score spektakulære mål gitt flyt, marginer og sola i ryggen. Vi har sett det før og vil se det igjen. Fotballens veier er uransakelige. Det skjer over alt, også i Eliteserien.

Men det Erling Braut Haaland holder på med i en alder av 20 år skjer bare i Erling Braut Haalands sfære, det han bedriver har verden aldri sett maken til.

Og det er det som betyr noe.

ERLING BRAUT HAALAND er ikke en kjempescoring her og en spektakulær scoring der, han er veldig mye mer enn det. Erling Braut Haaland er summen av alt det Erling Braut Haaland presterer på fotballbanen. Det er totalen som gjør den norske landslagsspissen så unik, der 43 mål på 43 kamper for Dortmund bærer det største lasset.

Alt mellom det spektakulære og tilsynelatende enkle - der spennet mellom de to scoringene mot Schalke er et fint bilde på 20-åringens register - gjør Brauten til den mest ettertraktede spilleren i verden.

Her kan du lese flere innlegg fra MortenP

43 SCORINGER PÅ 43 kamper gir et gjennomsnitt for enkel hoderegning, alle klarer det. Det er fenomenalt.

I Champions League, på de 13 kampene han har spilt siden debuten for Salzburg i september 2019, er målsnittet 1,38. Det er fenomenalt pluss. Og alle disse tallene, pluss det faktum at han er ganske middels i lufta og derfor har et enormt utviklingspotensial i forhold til det å bli den komplette målscoreren, gjør at storklubbene står i kø.

Erling Braut Haaland er ikke bare verdens beste spiss per dato.

Han har også en del å gå på.

STADIG MER TYDER på at Erling Braut Haaland flytter på seg til sommeren. Det er sånn fotballen er. Når du blir så stor og ettertraktet sørger gjerne økonomien for sette overgangen i bevegelse. Brauten er for god til å spille for en klubb som må kjempe for å kvalifisere seg til Champions League.

Det han bringer til bordet er så verdifullt at det skal vinne titler for vertskapet.

YOUTUBE-SCORINGER er gøy, Erling Braut Haaland er ett hundre prosent alvor. Det du ser er det du får. Tilfellet Brauten er ikke en tilfeldig svale på taket. Med Haaland har du ti i handa. Akkurat nå finnes det bare en type spiss av dette kaliberet - han er 20 år, norsk og kommer fra Jæren.

Les mer fra Norsk debatt her

En stadig økende etterspørsel vil fortsette å piske opp stemningen, og gjennom det også øke verdien og prisen.

Resten handler egentlig om hvem som skal tjene hva på overgangen.

Og hvor mange millioner Erling Braut Haaland skal ha i ukelønn for å sette navnet sitt på den neste kontrakten.

Reklame

Slik sparer du enkelt 600 kroner på mobil-abonnementet

Kommentarer til denne saken