Nå er det snart valg og da kommer advarslene fra den borgerlige leir om hvor vanskelig det blir hvis partileder Bjørnar Moxnes (Rødt) og Oslo-byråd Arild Hermstad (Miljøpartiet De Grønne) får være med å bestemme.

Les saken her: Etter pandemien venter det rødgrønne bikkjeslagsmålet

Jeg tar ikke stilling til dette her. Men, jeg vil likevel minne om tidligere advarsler fra Gunnar Stavrum og andre borgerlige aktører.

  • 2005: Det var ikke måte på hvor ille det ville bli hvis SV kom i regjering, ifølge de borgerlige. Finansminister Halvorsen fikk til og med en kake i ansiktet fra en som mente hun fra SV ikke passet som finansminister. Men det gikk helt fint med SV i regjering. Advarslene ble gjort til skamme. De samme partier satt åtte år i regjering.
  • 2015: Ap, MDG og SV gikk til valg på eiendomsskatt og mer bompenger. Ifølge Stavrum ville ikke Ap's løfte om moderat eiendomsskatt under valget holde i forhandlinger mot SV og Rødt. Huseierne var hardt på banen og brukte ulovlige virkemidler. Advarselene var store - men det var feil. Eiendomsskatten er nå moderat og overkommelig for de fleste. Og den er ikke dømt ulovlig, som jo var et hett tema fra samme aktører.
  • 2019: Det skulle innføres masse bommer i Oslo, og Nettavisen og Stavrum skrev rikelig om hvor ille det skulle bli for folket med press på byrådet fra SV og MDG. Det ble tegnet kart over bommene og antall bommer ble gjentatt flere ganger for å skremme folk. Resultat: ca 60 prosent er fornøyd eller meget fornøyd med oslos bompengeordning nå. Det koster omlag kroner 20 å ta en tur med bilen under en time.
  • 2021: Nå hører vi det igjen fra Stavrum. Rødt og MDG vil gjøre det «umulig» for Støre å regjere hvis de får innflytelse

Dette er ikke annet enn gjenkjennelig og repetetiv svartmaling fra høyresiden mot de rødgrønne. Noen lærer aldri.

Les flere saker fra Norsk debatt her