Hundretusenvis av nordmenn står i helsekø. Disse vil regjeringen nekte å kjøpe seg tjenester i det private. Likevel kjøper statsministeren, regjeringens leder, seg private helsetjenester. Hykleriet er nesten ikke til å tro.

Fremskrittspartiet vil likestille offentlige og private tilbydere og la staten ta regningen. Slik får vi et stort mangfold av helsetilbydere, velferdsinnovasjon, kortere helsekø og et tilbud som passer pasienten. Vi vil belønne dem som gir oss bedre helsetjenester, ikke mistenkeliggjøre og sette stygge merkelapper på dem.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

Dro til privatlege

Kort tid etter regjeringen hadde lansert sitt nullprofittutvalg kom det frem at statsminister Støre hadde gått til privatlege for behandling av en strekk han pådro seg på Norway Cup.

Regjeringen har, siden den tiltrådte, tydelig sagt at de vil motkjempe private aktører i velferden. Det har de gjort blant annet ved å fjerne fritt behandlingsvalg og ved å love å innføre en omsetningsavgift på private helseforsikringer.

Enorm helsekø

220.000 nordmenn står i offentlig helsekø.

Med de enorme helsekøene er det ikke rart man ser behov for å gå til private for å få behandling. Det som derimot er synd er at de private tjenestene ikke er tilgjengelige for dem som ikke har råd.

Fremskrittspartiet har ved flere anledninger foreslått mer bruk av private aktører i helsetjenestene, for å avlaste det offentlige, men venstresiden er mer interessert i å enten forby dem eller sørge for at kun de rike har mulighet til å benytte seg av dem. Det er paradoksalt, for man skulle tro at venstresiden var opptatt av at alle hadde lik rett til helsetjenestene.

Les mer fra Norsk debatt her

Ikke første gang

Det er ikke første gang det fremkommer at Støre benytter seg av private tjenester. Han har både benyttet seg av privat legevakt, privat aldershjem og private skoler for barna.

Vi har ingenting imot at Støre benytter seg av disse tjenestene, vårt problem er at han vil gjøre det vanskeligere for alle andre å bruke dem.

Forrige uke utfordret jeg helseministeren om hva hun tenker om Støres bruk av private helsetjenester. Jeg lurer rett og slett på om hun synes det er rettferdig at Støre kjøper seg forbi 220.000 andre nordmenn som står i helsekø.

Kjerkol har tidligere sagt at fremveksten av private aktører er «mørke skyer». Disse mørke skyene benytter hennes egen sjef og landets statsminister seg av. Forstå det den som kan.