Gå til sidens hovedinnhold

Store spillere er ikke redde for å vinne semifinaler, de elsker dem

Ole Gunnar Solskjær er allerede i sin første finale med Manchester United. Viktigheten av store navn og fotballspillere må aldri undervurderes.

Kommentaren gir uttrykk for skribentens meninger.

Manchester United – Roma 6-2

EDINSON CAVANI SCORET to, hadde to strøkne målgivende og skaffet Manchester United straffesparket til 4-2. Bruno Fernandes scoret også to, hadde to målgivende og var involvert i det meste Manchester United produserte offensivt.

I tillegg var Paul Pogba på bittet, ikke bare med 5-2 scoringa, men også som det helt avgjørende leddet i forkant av Manchester Uniteds to første scoringer.

Les også: Forlan var lagkamerat med Solskjær. La alltid merke til én ting med nordmannen

PÅ 1-2 til pause, da Ole Gunnar Solskjær trengte litt magi fra de store, fikk han i realiteten finalen i Europa League servert etter pause.

DA SEMIFINALENE VAR klare irriterte Roma-fansen seg over det de oppfattet som arroganse fra en United-manager som sa han ikke hadde noe kunnskap om laget som en gang var en italiensk storhet.

45 minutter inn i den første av de to kampene hadde han i hvert fall lært plenty.

De har kanskje ikke det beste laget, Roma, men de har noen spillere som i sine beste stunder, fordi laget våger mye, fortsatt kan sy sammen noen angrep og plage en motstander.

To av dem har spilt i Manchester United.

En tredje plaget United i fire og et halvt år da han spilte for Manchester City.

OLE GUNNAR SOLSKJÆRS manglende evne til å ta Manchester United hele veien til en finale var et av de store ankepunktene mot nordmannens virke på Old Trafford i 2020.

Da det gjentok seg bare seks dager inn i det nye året (0-2 hjemme for Manchester City) ble problemet forsterket, gjort til en psykologisk utfordring og omtalt som en mental sperre.

Her kan du lese flere kommentarer av MortenP

Men det er ikke blokkeringer i hjernen på grunn av frykt og negative tanker som har ødelagt fire finalemuligheter for Ole Gunnar Solskjær de siste 16 månedene.

Går du tilbake og ser på det som skjedde i kampene som sverter managerens rulleblad finner du svarene i Manchester City, David de Gea og marginer imot.

  • Manchester City fordi de har vært et mye bedre lag i begge semifinalene i ligacupen.
  • De Gea fordi han ga det bort mot Chelsea i semifinalen i FA-cupen.
  • Mangel på flyt da Sevilla var det siste hinderet på veien til fjorårets finale i Europa League.

DET ER ALTSÅ ikke frykten for å tape som har vært Manchester Uniteds problem i fire strake semifinaler. Det er den manglende evnen til å vinne.

Laget har ikke vært godt nok for dagen de gangene det har handlet om finaler. Det er gjerne sånn det er med ustabile fotballag, du vet aldri hva du får.

Men lærer du på veien vil du alltid bli bedre, og Manchester United i dag er et mye bedre og tryggere fotballag enn på denne tida i fjor.

Selv når de ikke spiller godt er Manchester United bedre enn før.

Derfor, selv om Roma hjalp til gjennom å gå opp i liminga som i 2007 (7-1 United), vant de andreomgangen 5-0.

Fordi de er tryggere.

DE 90 MINUTTENE som gjenstår av denne semifinalen er en formalitet for Manchester United. For det første er Roma 2021 et veldig mye dårligere fotballag. For det andre er Ole Gunnar Solskjærs mannskap Europas beste bortelag.

I Premier League står Manchester United med 24 bortekamper på rad uten tap (15-9-0)

I Europa har det riktignok vært et par skjær i den sjøen – 1-2 for Basaksehir Istanbul og 2-3 for RB Leipzig kostet dem finalespillet i Champions League – men etter at laget ble degradert til torsdagsklubbens har Manchester United i tur og orden slått Real Sociedad (4-0), Milan (1-0) og Granada (2-0) borte.

Les flere innlegg fra Norsk debatt her

MANCHESTER UNITED VAR favoritter til å vinne Europa League før denne kampen mot Roma. Før returkampen og finalen er de enda større favoritter.

Finalen spilles i Gdansk 26. mai, motstander blir Villareal eller Arsenal, og etter spanjolenes 2-1 seier hjemme er returen på Emirates helt åpen.

Det eneste som er sikkert er finalemotstanderen.

Reklame

NÅ: Tilbud på alle produkter fra Dewalt

Kommentarer til denne saken