Ja, det er en eplekjekk påstand som i dag kan virke å være tatt ut av intet.

Den suverene skikongen Johannes Høsflot Klæbo (26) virker sterkere, raskere og mer utholdende enn noen gang før. Verdenscuphelgen i Ruka var en enorm maktdemonstrasjon av Byåsen-løperen.

Men som kjent vokser ingen trær inn i himmelen.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

Klæbo, som har vunnet 51 renn i verdenscupen på 113 starter, kommer nærmere et sviende nederlag for hver helg som går.

Ingen skistjerne har hittil i historien vunnet rubb og stubb. Ikke en gang Gunde Svan eller Bjørn Dæhlie. Og hvem står da klar til å knekke Klæbo-koden?

Svaret mitt, når det kommer til distanseløp, er William «Wille» Poromaa.

Klæbo-knockouten kan til og med skje i jakt- og massestart, om konkurrentene bestemmer seg for å veksle på å dra og holde tempet oppe. Og ikke som i Ruka; feigt og avventende og med å la stakkars Hans Christer Holund dra toget og bane vei for spurtraketten Klæbo.

I skyggen av Klæbo utvikles Poromaa i rask takt. I Rukas jaktstart (fristil), spurtet kjæresten til Frida Karlsson inn som fjerdemann, 2,5 sekunder bak Klæbo. Det var Poromaas nest beste resultat så langt i verdenscupen. Han beste prestasjon er fra Lahti i slutten av februar i år, da han sikret seg sin første pallplass gjennom å bli nummer tre, bak finske Iivo Niskanen og Klæbo, i 15 kilometer klassisk.

Kun 0,4 sekunder skilte svensken og fem år eldre Klæbo den gangen.

Uken etter ble uredde Promaa nummer fem i manndomsprøven; femmila i Holmenkollen. Under OL i Beijing i vinter tok han igjen et halvt minutt på Pål Golberg i stafetten, og plasserte seg som 6, 9 og 11 i de individuelle distanseløpene.

Poromaa har mange av de samme egenskapene som Klæbo har. Han er ganske så komplett, og like god i klassisk som skøyting.

Han er en kul type som utsondrer selvtillit, han går taktisk smart og jobber jevnt og metodisk med selvutviklingen.

Helt ærlig; jeg tror Klæbo har stor respekt for Poromaa, og at han aner at svensken kan komme til å gi ham en kalddusj allerede i vinter.

Jeg tror faktisk Klæbo frykter den svenske frelseren mer enn flere av sine tilårskomne landslagskamerater som neppe blir kjappere i sporet i vinter. Unntaket er Simen Hegstad Krüger i skøyting.

Her kan du lese flere kommentarer av Torbjörn Nordvall

I Bolsjunov og de andre russernes fravær tipper jeg at til og med Klæbo applauderer en steinhard utfordrer som kan slå ham.

Skal verdenscupen fortsette som den har startet blir det inflasjon av Klæbo, Klæbo, Klæbo. Og enda færre TV-seere. Men det håper jeg skiverdenen slipper å oppleve.

Vi behøver andre enn Klæbo og norske skiløpere som kan høyne temperaturen i herreløpene. Jeg er ganske sikker på at William Poromaa er mannen som kan gjøre det allerede denne vinteren - mot det fortjent hyllede norske nasjonalikonet.

Situasjonen på den svenske herresiden er generelt mye bedre enn på lenge, med en revitalisert Calle Halfvarsson (33), og nye, friske talenter som bondesønnen Edvin Anger (20) og Emil Danielsson (21), på full fart fremover.

Også har vi jo Alvar Myhlback (16) på vent.

Les mer fra Norsk debatt

Jeg lengter til OL-byen Lillehammer til helgen, men fremfor alt til Granåsen og VM i Trondheim i 2025.

Da, om ikke før, er Poromaa definitivt klar for å gjøre opp om gullmedaljene med Klæbo. Og det svenske herrestafettlaget er klare for å følge Norge helt inn i stafetten.

/Torbjörn Nordvall

Funfact:

William Poromaa er sønnen til Larry Poromaa, ranket som 12 i verden i 1986, med en femteplass på femmila i Holmenkollen som beste resultat. Larry var også stadionsjef for Sverige under OL i Vancouver i 2010. Williams mor, Anette Fanqvist, tok VM-bronse med Sverige i stafett i Thunder Bay i 1995. Hun har totalt 40 starter i verdenscupen.