NOEN AV OSS har sagt det i et ti-år, og nå henger Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen seg på. Det er hyggeligere å være fotballsupporter i Oslo på våren enn den andre helga i desember.

På toppen av den betydelige klimatiske oppsiden kommer fordelen av kort vei fra finalen til Europa.

Det spiller ingen rolle i år, men når et av topp tre lagene i Eliteserien ikke er på Ullevaal, kan en kongepokal brukes til veldig mye mer enn å vente sju måneder på hvordan laget vil se ut til første kvalifiseringskamp som skal spilles.

Les også: Fotballens hellige ku er moden for slaktebenken

DA BODØ/GLIMT hadde halt i land seieren mot Viking var det akkurat det Kjetil Knutsen hintet til bestemmende myndighet på Ullevaal Stadion. At cupfinalens sesong må opp til revidering. At det vil være klokt å gjøre forsøksprosjektet 2021/2022 og 2022/2023 - der det spilles høst/vår - til en permanent ordning. At cupen slik vi kjenner den er i ferd med å gå ut på dato.

Det ikke lenger veldig gode argumenter for å tviholde på tradisjonen om at cupfinalen skal avslutte fotballsesongen.

Tida går, og fornyelse basert på klokskap bør følge utviklingen.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

PÅ VEIEN TIL den første vår-finalen på Ullevaal Stadion har Bodø/Glimt tatt tempo og intensitet til et nytt nivå i norsk fotball. På Aspmyra viste Viking at det er smittsomt. Tolv kamper i Europa Conference League har gitt Norges beste fotballag en ny dimensjon.

Det så vi da de skrudde opp tempoet mot Vålerenga sist søndag (5-1), og det så vi igjen mot Viking.

Det var fotball slik vi ikke er vant til å se fotball på norske arenaer.

Les flere kommentarer fra MortenP

DET ER IKKE alltid det man planlegger for sitter som det skal, men det internasjonale trøkket i spillet kan ingen ta fra Kjetil Knutsens mannskap. Det så du mot Viking. Det var norsk fotball på et nytt nivå. Da Bodø/Glimt hadde snudd 0-1 til 2-1 ble de møtt av noe de ikke pleier å få i trynet på Aspmyra.

Viking tok kampen til hjemmelaget, og plaget dem så godt de kunne.

Selv om innholdet kan brytes ned til en mangel-lapp med flere avvik, var det en semifinale på sitt beste.

Les også: NFF er best når folk bruker hodet

NÅR BODØ/GLIMT snakker seg selv ned og sier prestasjonen mot Viking ikke er noe å skryte av, legger de lista vel høyt. En cupfinale er alltid noe å skryte av. Du gjør verken deg selv eller fotballen noen tjeneste når du griner litt på nesa av en semifinale-seier.

I tillegg, vis litt respekt for en motstander som møtte en god plan med en god plan.

Motspill hører fotballen til.

Hvis Bodø/Glimt tror det er sånn at total dominans er det eneste som er bra nok, kan det bli veldig tøft framover.

NÅR HISTORIENS FØRSTE vår-finale skal spilles er det rett og rimelig at Norges to beste lag møtes på Ullevaal. Det er Bodø/Glimt og Molde det handler om i norsk fotball per dato. De var en og to i Eliteserien 2020 og 2021. Etter tre runder i 2022 er de en og tre.

Les mer fra Norsk debatt her

Bodø/Glimt har vunnet begge seriegullene og er hakket foran, men i Europa har begge gjort det strålende (Molde i Europa League 2021), og innbyrdes er de to siste åras seriekamper delt på midten.

  • 2020 - Bodø/Glimt-Molde 3-1 og Molde-Bodø/Glimt 4-2.
  • 2021 - Bodø/Glimt-Molde 0-2 og Molde Bodø/Glimt 0-2.

Summen av det er Bodø/Glimt-Molde 7-7.

Det er bare å glede seg til den historiske finalen søndag 1. mai.