FØRSTE GANG DE var sammen ved en premieutdeling var i Butlers Cabin på legendariske Augusta National i Georgia. Tiger Woods hadde akkurat vunnet sin femte Masters, av mange omtalt som et comeback for evigheten. Viktor Hovland hadde levert den legendariske major-turneringas beste amatør-prestasjonen på 58 år.

14. april 2019, altså for bare to og et halvt år siden, var Oklahoma-studenten fra Oslo verdens beste amatør.

I dag er Viktor Hovland verdens sjuende beste golfspiller.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

HADDE NORDMANNEN VÆRT proff i 2019 ville han innkassert 650.000 kroner for 32. plassen i Masters. Etter seieren i Hero World Challenge kan han bokføre en million dollar før skatt og caddie-bonus. Men det er ikke pengene som betyr mest der Viktor Hovland er nå, de vil fortsette å komme i store strømmer gjennom nye prestasjoner og stadig forbedrede sponsoravtaler.

Økonomisk har han allerede skaffet seg et sjeldent godt fundament.

Rent golfmessig har vi bare sett begynnelsen på hva 24-åringen har i bagen.

20 SPILLERE BLIR invitert til Hero World Challenge, Tiger Woods sin egen turnering. Klinten er skilt fra hveten lenge før invitasjonene går ut. Verdensener John Rahm var riktignok ikke på Bahamas, han vant turneringa i 2018, men ellers var de der stort sett alle sammen.

I omgivelser som det - og på en bane som inviterer til dristighet, men som kommer med sine farer - var Viktor Hovland best av alle.

Uten å spille opp mot sitt beste.

Les også: Viktor Hovland er klar for en Major-tittel

DET HØRES SJUKT ut med det startfeltet, men det er ikke mine ord. Analysen av de 72 hullene på Albany, New Providence, kommer fra Viktor Hovland selv. «Steady» er ordet han brukte på pressekonferansen etter premieutdelinga med Tiger Woods - det var bra, men ikke veldig bra.

Det forteller alt om hva han har inne.

Samtidig setter det også ord på det potensialet tidenes beste norske mannlige golfspiller bærer med seg.

Da Collin Morikawa (24), som kunne overta førsteplassen på verdensrankingen, fikk det i halsen, kom Viktor Hovland bakfra.

Og vant Hero som den helten han er.

Les også: Snart føder vi barn med en tennisracket og et sjuer-jern i handa

GOLFTURNERINGER I DAG, spesielt fordi stadig flere slår stadig lengre, blir avgjort rundt og på greenene. Har verdens sjuende beste golfspiller noen synlige mangler så finner du dem der. Det er når du ser hva en kar som Patrick Reed er i stand til å gjøre med hendene sine, du finner oppsiden i Viktor Hovlands spill.

Det er flere av dem, de som tryller rundt og på greenene.

Viktor Hovland er ennå ikke i den klassen.

LIKEVEL HAR HAN vunnet fem ganger som profesjonell. På to og et halvt år. I juni 2019 ble golf næringsveien. Noen måneder senere, etter å ha tatt turen ned til sluttspillet på Korn Ferry-touren (nivå to), kvalifiserte han seg for PGA-sesongen 2019/2020.

Resten handler om det han har i bagen, og det han har mellom øra.

I vinnerposisjon søndag ettermiddag må hodet være på plass.

Les mer fra Norsk debatt her

JEG SIER STADIG vekk at Casper Ruud kommer til å vinne en Grand Slam-turnering i tennis, mest sannsynlig den på Roland Garros i Paris. Kameraten hans, Viktor Hovland, kommer til å vinne en major-turnering i golf. Den neste kommer i april, der han var verdens beste amatør i 2019.

Når favorittene til å vinne The Masters Tournament 2022 listes opp, vil Viktor Hovland være en av dem.