NÅR DU SCORER mot en klubb du har spilt for før, spesielt den forrige, skal du ikke juble av respekt for institusjonen og fansen hvis farger du en gang bar. Heter det.

En gang i verden var det i nabolaget til meningsløst å se hvordan en spiller prøvde å viske ut det faktum at han hadde scoret et mål han hadde gjort alt han kunne for å score.

Litt som catch and release i fisking, om du vil, der du slipper fangsten tilbake i vannet av respekt for bestanden.

Bare uten synlig glede og tilfredshet for endelig å ha fått en på kroken.

DEN FORRIGE KLUBBEN Joshua King spilte for var Everton. Det var på nyåret og ble ikke så bra. Hentet på lån fra Bournemouth lå det i kortene at han ville få spilletid av daværende manager Carlo Ancelotti. Det fikk han ikke.

I går var han tilbake på Goodison Park, og etter å ha scoret sitt første Premier League-mål på 15 måneder, fulgte han opp med et par til.

Les også: Massakren på Aspmyra kan bli et RBK-problem

I tillegg pisset han på kutymen og snudde respekten 180 grader.

Joshua King gjorde det fotball handler om, viste glede og feiret i fargene som betaler lønna hans, og med fansen som hadde reist fra Watford til Liverpool.

De som mener det er galt, får finne seg noe annet.

DA JOSHUA KING utliknet til 1-1 hadde han den uskrevne respekt-regelen i bakhodet og så mest ut som om han hadde avsluttet muligheten slik han avsluttet for Norge i Riga. Da han på toppscorer-vis kontrollerte inn 3-2 på en pasning som ikke var ferdigscoret, gikk det opp for ham hva fotball egentlig handler om.

Joshua King var ekstatisk, lot følelsene få fritt utløp, reiv av seg drakta og tok et gult kort på veien.

Om Everton-fansen ikke likte det de så, so what?

JEG SKJØNNER AT Lionel Messi ikke vil juble som en gal om han kommer tilbake til Camp Nou med PSG, men der stopper også hensynet historien skal vise nåtida. Er du en sønn av klubben er det greit å vise hva en mannsalder har betydd. Er du en av leiesoldatene som reiser rundt i jakt på jobb og den neste utbetalinga, ikke like mye.

Spesielt i dagens fotball, der de fleste har spilt for veldig mange klubber.

Mangel på respekt er å ikke juble når du scorer.

JOSHUA KING TRO over den terskelen på Goodison Park – to ganger - og det var en nytelse å se. Om han glemte seg eller bare lot dopaminnivået kjøre showet spiller ingen rolle. En utskjelt målscorer hadde scoret igjen, og den tredje på en måte du ikke trodde han hadde i seg etter den komiske missen mot Latvia.

Les også: De får mer penger enn de klarer å brenne av. Og får kjeft for å bruke for lite

Da bommet han på en sjanse du som leser dette hadde avsluttet i mål.

Da han scoret 4-2 mot Everton gjorde han det med et kunstverk av kroppsbeherskelse, tekniske ferdigheter og total ro.

ERLING BRAUT HAALAND har allerede meldt forfall til landslagstroppen som skal spille avgjørende VM-kamper i november. Da hjelper det litt at Joshua King er på bittet igjen. Krever Southampton at Moi Elyounoussi opererer tommelen sin nor Norge møter Latvia og Nederland er det viktig at det er folk der med gode opplevelser og personlig oppturer i bakspeilet.

Veton Berisha er en sånn spiller til, mens Joshua King herjet med Everton herjet Viking-spissen med Lillestrøm.

Ingen av dem erstatter Brauten, men som husfrua sa da hun bladde opp i Gyldendals store kokebok, «man tager hva man haver».

Som landslagstrener er Ståle Solbakken den husfrua.

Les flere meninger fra Norsk debatt