Men når en eplekjekk, ung dame, sprintstjernen Linn Svahn (21), utfordrende utbasunerer; «gi meg Johaug på siste etappe», ja da får hun så hatten passer i sosiale medier i Norge.

«Kong Carl Gustav, can you hear me», «Takk Sverige, for at Calle Halfvarsson går siste etappen».

Låter sitatene kjent? Vel, det ante meg ...

Petter Northugs skarpe tunge skapte minst ett ni mil langt Vasalopp med artikler i løpet av hans karriere. Den psykologiske krigføringen, da i all hovedsak rettet mot svenskene, gjorde Mosviks store sønn enormt populær i Norge.

Og, tro det eller ei - også i Sverige!

Expressens lesere kåret Northug til «Årets idrottsstjärna» i Sverige i 2011. Med Zlatan på andre plass.

Ja, da skjønner dere omfanget av Northug-populariteten.

Les også: Riiber hengt ut som juksemaker

Northugs ablegøyer skapte en dramaturgi og interesse for langrenn som kanskje aldri før internasjonalt. Northug dirgerte og styrte media like elegant som han navigerte seg frem til alle sine VM- og OL-gull, verdenscupseiere og NM-triumfer.

Nei, ikke alle likte ham. Men de fleste skjønte verdien han tilførte idretten. Selv arge konkurrenter som Calle Halfvarsson og Anders Södergren. De levde godt med artisten Northug - som utenfor skiarenaen hadde et godt øye og forhold til svenskene.

Medieshowet bidro til at han ble den lysende stjernen han var. Å få en Northug-kommentar slengt etter seg i VG eller Expressen var som forventet for de blå-gule utøverne. Det gikk rett på statuskontoen for at alt er som normalt. Da ble man ansett som en trussel mot skikongen.

Spørsmålet er om Linn Svahns sylskarpe kommentarer og «frekke» stil i løypa verdsettes like mye som hennes mannlige foregangsfigur - Northug?

Niks. Jeg tror ikke det. Ikke ennå i alle fall.

Lotta Udnes Weng var sint etter å ha blitt «stoppet» av Svahns sporbytte i Falun

«Jeg tenkte å ta en Bolsjunov, men besinnet meg», sa Weng etter det som i manges øyne ble oppfattet som et regelbrudd, men som juryen oppfattet annerledes.

«Dommerne dømmer», sa Svahn. Akkurat som i fotball og ishockey.

Her kan du lese flere innlegg av Torbjørn Nordvall.

Men i dette tilfellet fikk Svahn mer pepper enn juryen. Skiprinsessen Svahn virker ikke å være like populær i Norge som Northug var i Sverige.

Hun kan muligens ha ertet og fyrt opp skipublikummet for mye. I alle fall om man skal dømme ut fra leserkommentarer jeg selv har vært del av på sosiale medier.

Her er et par sitater fra en Dagbladet-artikkel (latterlig) som ble delt på Facebook.

Hun datt i går og ble slått i dag, og fantastisk godt var det. Litt rettferdighet må styre. Karma og nemesis ordner opp når ikke juryen følger reglene og gjør jobben sin (etter verdenscupen i Ulricehamn).

Den dama der har jeg ikke særlig sans for. Godt hun ble satt på plass i dag.

Uttalelsen «gi meg Johaug da» gjør meg kvalm (etter Svahn hadde fått spørsmål om hvem av de norske hun helst ville møte på siste etappe i VM-stafetten).

Listen kan gjøres lang med mindre positive kommentarer om Svahn på sosiale medier.

Spørsmålet blir da: Tåler ikke Norge en kvinnelig Northug fra Sverige?

Om ikke ...? Ja, da blir det sannsynligvis mange tunge år for nordmennene som allerede nå blir kvalme av Svahns mer eller mindre selvsikre uttalelser og seiersvilje.

Les også: Skiskytter-VM: Smitte i det østerrikske laget

Svahn er på toppen for å bli, og hun kommer ikke til å senke farten i skisporet eller holde igjen snakketøyet i mixed zone. Det tør jeg vedde min gamle Skiforeningen-lue på.

Jeg har fulgt langrennssporten siden 1960-tallet. Og Svahn minner meg ikke om noen annen svensk skiløper. Det er ingen ny Toini, «Billan» Westin, Charlotte Kalla, Stina Nilsson, Frida Karlsson eller Ebba Andersson.

Svahn er en ny original - med en helt annen holdning enn sine lagkamerater og tidligere landslagskollegaer. Svahn bærer kvinnenes fane høyt med mot og stolthet, hun er full av følelser, har et oppfarende humør, er kjapp i tankegangen, åpen som en bok og ofte morsom i sine svar. Svahns svar rører noe.

Hun er et nytt Northug-funn for media. Klikkene hagler inn på avisenes nettsider. Vinner Svahn er det show i mixed zone. Det er ikke like stille og forutsigbart som når Johaug gir sine vinnerintervjuer. Eller for den saks skyld Marit Bjørgen.

Taper Svahn, ja da er ikke tårene langt unna. Sinne, og kanskje en liten tur i skogen for å avreagere, før hun er klar for media med et olmt blikk.

Svahn viser faktisk mange sider ved seg selv som Petter Northug gjorde i så vel fremgang som motgang. Det føles som hun er født til å bli en stjerne - og det ser ut som hun trives godt i rampelyset.

Svahn er en intelligent skiløper som få andre, en sjelden vinnerskalle, som kjører sitt eget løp uten å være politisk korrekt.

Åpenbart et naturtalent utenfor den berømmelige boksen. Litt av en rebell!

Den tøffe holdningen kan bli en belastning, men akkurat som Northug trigger hun seg selv med selvsikre uttalelser. Utfordringen er alltid å vinne. Det er seierene hun teller. Ikke andreplassene.

Her kan du lese flere innlegg fra Nettavisen Norsk debatt.

Helt ærlig; så tipper jeg at skidronningen Therese Johaug ser Svahn som et friskt pust i forkant av VM. Jeg mener, hvor mange Johaug-konkurrenter har våget å utfordre henne både i ord og handling?

Ingen - så vidt jeg kjenner til.

Respektløsheten er sikkert notert i Johaugs indre gemakker i Kollenåsen. Og kjenner jeg Johaug rett, bringer Svahn bensin til bålet som Dalsbygdas stolthet tenker å tenne og la brenne under hele Ski-VM i Oberstdorf.

Før VM står Svahn med ni individuelle verdenscup-seiere, hvorav to er i fellesstart. Den første i Tour de Ski i begynnelsen av året, og den andre i Falun foran russiske Julia Stupak og Therese Johaug.

Jeg tipper Linn Svahn blir «The Queen» om noen år. Men jeg tror ikke hun blir det etter dette mesterskapet.

Johaug forblir skidronningen en stund til.

Så får vi se om Norge tåler en eplekjekk svensk dame som tar for seg i VM og verdenscupen i nær fremtid.

Damen som snakker mest, og som med tid og stunder kanskje blir best.

Jeg håper det.

/Torbjörn Nordvall