VI TRODDE HAN var på vei til Premier League sist han rørte på seg, men kravet om en utkjøpsklausul var det som ødela for Ole Gunnar Solskjær tilbake i desember 2019. Manchester United ville ikke være med på den typen avtale. De ville ikke risikere å havne der Borussia Dortmund er nå.

Var Erling Braut Haalands prioriterte ønske å gjenforenes med Ole Gunnar Solskjær måtte han forplikte seg til en langtidsavtale uten et lukrativt smutthull, og ikke tenke butikk parallelt med fotballen.

Med avdøde Mino Raiola ved forhandlingsbordet var ikke det et tema.

Les også: Manchester Evening News: Derfor valgte Haaland Manchester City

SNART TO OG et halvt år etter at Ole Gunnar Solskjærs brukte en førjulsdag på en siste desperat tur til Salzburg, er Erling Braut Haaland klar for Manchester City. Den norske manageren er ikke lenger i posisjon. Det samme er Manchester United som et konkurransedyktig alternativ.

Per dato er det bare ett fotballag i Manchester som er fristende for verdens største stjerner, og det spiller i blått.

Premier League-tabellen og resultatene fra siste serierunde – Brighton-Manchester United 4-0 og Manchester City-Newcastle 5-0 – underbygger påstanden.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

ERLING BRAUT HAALAND kunne valgt Real Madrid over Manchester City, men drar til England fordi det er Premier League som gjelder. I tillegg er han født rett borti veien, i Leeds. På toppen av det har faren hans spilt for klubben. Og som om ikke det var nok endte pappa Alfies karriere etter et brutalt overfall fra Manchester Uniteds kaptein, Roy Keane.

En hevntokt, intet mindre.

Tror du på karma er denne overgangen skrevet i stjernene.

Les også: Han er en av tidenes investeringer på fotballbanen

ALT ER RIKTIG ved Erling Braut Haalands overgang til Manchester City. Fra Aker Stadion til Etihad har en talentfull spiller utviklet seg til å bli en verdensstjerne alle de store klubbene har hatt øverst på ønskelista. Talent tar deg bare så langt om ikke valgene er riktig. En titt i bakspeilet viser at Team Haaland ikke har gjort en eneste feil.

De visste de satt på gull da han herjet mot Tyskland for G18-landslaget i mars 2018 (5-2 Norge), det eneste som overrasket var at ikke hele verden skjønte hvilken spiller han var.

15 måneder senere, da han scoret ni mål mot Honduras i U20-VM i Polen, var løpet allerede lagt.

ERLING BRAUT HAALAND er et eksempel på hva det vil si å bygge stein på stein. Han kunne gått til Juventus da Molde og Eliteserien ikke lenger var en bra nok arena, men valgte Red Bull Salzburg etter gode råd fra daværende støttespiller Jim Solbakken. Da Mino Railoa overtok styringa valgte han Borussia Dortmund over Manchester United.

Det første handlet om utvikling og å skynde seg langsomt, der andre hadde fokus på det fotball egentlig handler om - penger.

Resultatet av det er Manchester City fra 1. juli.

Den tredje overgang på tre og et halvt år, der millioner er blitt til milliarder.

Les også: En nordmann i Dortmund kan aldri vinne Gullballen

ERLING BRAUT HAALAND blir den best betalte norske idrettsutøveren gjennom alle tider. Med mange mil. 4.5 millioner kroner i uka er et tall som nevnes. Det høres syk ut, det er det også, men samtidig forklarer det hvorfor Borussia Dortmund ble valgt i romjula 2019.

Parallelt med lønna drypper det et tresifret millionbeløp på pappa Alfie - det var det utkjøpsklausulen Manchester United sa nei til handlet om - og ingen kan klandre Team Haaland for det.

Bak praten om trofeer og alt man ønsker å vinne vil det alltid være pengene som er greia.

Pluss Premier League, selvfølgelig – verdens beste, største og mest ettertraktede liga.

Sånn sett er det ikke mulig å gjøre en bedre avtale enn den Erling Braut Haaland inngår med Manchester City.