Noe av det viktigste vi har her i landet er kommunen som stiller opp. Når det virkelig gjelder, så står kommunen der og viser vei. Med alle sine ressurser og all sin velvilje. Kommunen samler oss på helt enestående måter.

På 17. mai eller på valgdagen, eller hvis det er pandemi eller hva det nå måtte være.

Det eneste jeg savnet under vaksineringen i dag var hornmusikk og kanskje en fest.

Jeg sitter i bilen på vei til en idrettshall i Bærum. Jeg har fått innkalling til vaksinasjon. Vi er et lite tog av biler som tøffer mot idrettshallen.

Her kan du lese flere petiter av Baard Fiksdal

I god tid FØR jeg kommer til idrettshallen står kommunale hjelpere langs veien og vinker. Jeg vinker tilbake. Hjelperne står to og to. De har gule vester med kommunens logo på brystet. De vinker og organiserer. Jeg passerer åtte hjelpere. Det er ingen som havner feil på parkeringsplassen under slike forhold.

Ved inngangsdøren står det to nye hjelpere, og én meter inne i hallen er det en ny hjelper som viser vei til registreringen, en som viser vei inn i køen - og en som patruljerer køen for å demonstrere hvordan man skal stå på merkene som er teipet fast med grå gaffateip i gulvet slik at alle skal forstå hvordan de skal stå med én meter mellom hver.

Så er det nye hjelpere som viser vei inn i et høyt antall rader med stoler adskilt med skillevegger. Jeg får min stol og straks kommer sykesøster Hilde og hjelpepleier Audhild som gjennomgår rutinen, sjekker ID og leser meg mine rettigheter som det heter på film.

Klikk her for å abonnere på Norsk debatt sitt nyhetsbrev

Jeg får mitt stikk i armen og Audhild skriver opp navn og fødselsnummer enda en gang i en tykk notatbok - sånn bare i tilfelle det har skjedd en digital feil et eller annet sted.

Det er slik jeg oppdager det fantastiske.

Jeg har lange ører og hører at både damen foran og bak meg oppgir nøyaktig samme fødselsdato som meg. Kommunen har jo kalt oss inn til vaksinasjon etter når vi er født, og da kan slik skje.

Så, altså, for 59 år siden ble vi født i Bergen, Vardø, i Trondheim og sikkert en rekke andre steder.

Her kan du lese flere innlegg fra Norsk debatt

Jeg snur meg til damen bak meg, som ble født på samme dag som meg, i Bergen, og jeg spør om hun har vært fornøyd med å være født på en slik fin dag, og om livet har vært bra, og det bekrefter hun, og vi blir nå enige om at dette var veldig morsomt, og jeg begynner straks og tenke at dette ligner jo litt på noe som kunne utviklet seg til en fest, og at alle vi med bursdag på samme dag burde gått ut og tatt en øl eller noe, men isteden blir det bare til at vi sier takk for praten - og jeg går ut for å hilse på to, tre kommunale hjelpere til på vei ut mot parkeringsplassen.