(Avisa Nordland): Det er ikke mer enn halvannen måned siden både José Mourinho og den nå mye omtalte assistenttreneren Nuno Santos ble belønnet med to kamper karantene og en bot på 200 000 kroner (Mourinho) for usportslig oppførsel fra sidelinja.

Også i seriekampen tre dager etter det flaue 6-1- tapet i Bodø ble Mourinho «belønnet» med to gule, og dermed rødt kort, for reaksjoner på dommeravgjørelser og ufine fakter i teknisk sone.

I disse kampene var det først og fremst dommeren som fikk gjennomgå som en del av Roma-bossens forsøk på å påvirke kampen.

I Bodø torsdag kveld var planen til Roma-benken å plage Glimt-trener Kjetil Knutsen. Målet var åpenbart: Få Knutsen såpass forbanna at han ikke fikk gjort jobben sin og aller helst provosere ham så mye at han skulle gjøre noe dumt.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

«Shithousery» er et uttrykk som brukes når noen kjører på med usportsligheter for å oppnå fordeler. Her er Roma virkelig på europeisk toppnivå. Klubbens aller beste på området befinner seg på sidelinja og ikke på banen.

For tro ikke ett eneste sekund at José Mourinho var uvitende om hva som skjedde av kontinuerlige provokasjoner i retning Kjetil Knutsen. Det virket som om det å få Glimt-sjefen satt ut var en vesentlig del av kampplanen til italienerne. Og de fortsatte med det samme kjøret også etter kampen.

Denne kvartfinalen betyr vanvittig mye for både Bodø/Glimt og norsk fotball, men den betyr utrolig mye også for AS Roma og José Mourinho. Du så det kanskje tydeligst i feiringen etter den flotte scoringen som ga italienerne ledelsen.

Les mer fra Norsk debatt her

Derfor er det jo til å forstå at de gjør alt hva de tror kreves for å overvinne det norske superlaget, «shithousery» inkludert. Men det er unektelig noe patetisk over et italiensk lag som mener de er for gode til å spille på kunstgressbane og til å reise så langt, men samtidig tyr til tull og tøys for å forsøke å vinne.

Stemningen er allerede satt foran returkampen i Roma. Mourinho & co. kommer til å være noe så vanvittig påskrudd, og det samme gjelder de om lag 70 000 supporterne på Stadio Olimpico. Da er det veldig lite Roma har å skylde på om Kjetil Knutsen & co. bare kjører på i kjent stil.

Dæven, det blir spennende det her.