ERLING BRAUT HAALAND fikk 27 minutter som innbytter mot Besiktas, scoret to mål i Borussia Dortmunds 5-0 seier og det er det. For nå. Borussia Dortmund var ute av Champions League allerede før den siste hjemmekampen. To tap for Ajax sørget for det.

Det er skrevet før, og det gjentas nå - det er ikke sånn det skal være.

Når du har scoret 23 mål på 19 kamper i Champions League, da skal du ikke spille i Europa på torsdager.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

CRISTIANO RONALDO TRENGTE fire sesonger og 27 kamper på å score sitt første mål i Champions League. Det var for Manchester United mot Roma i den legendariske kvartfinalen på Old Trafford i 2007 (7-1). Erling Braut Haaland debuterte med å score hattrick for Red Bull Salzburg i sin første omgang i turneringa.

I dag står Ronaldo med 140 mål på 181 kamper – et scoringssnitt på 0,77.

Brauten snitter på 1,21.

DET ER NOE med disse tallene. Det er de som gjør Erling Braut Haaland. Det er også derfor han er verdens mest ettertraktede spiss. Og verdens mest ettertraktede spiss hører ikke hjemme i sluttspillet i Europa League.

Erling Braut Haaland skal spille i Champions League.

CRISTIANO RONALDO BLIR 37 år i februar 2022. Erling Braut Haaland blir 22 i juli. I de 15 årene som skiller dem ligger det veldig mange scoringer. Norges landslagsspiss har karrieren foran seg, og er på kurs mot topp fem på en av fotballens mest eksklusive statistikker godt før han runder 30.

Les også: En nordmann i Dortmund kan aldri vinne Gullballen

Vi snakker om lista for mestscorende spillere i Champions League:

  • Cristiano Ronaldo 140 mål (181) - snitt 0,77
  • Lionel Messi 125 mål (153) - snitt 0,82
  • Robert Lewandowski 82 mål (101) – snitt 0,81
  • Karim Benzema 76 mål (134) – snitt 0,56
  • Raul 71 (142) - snitt 0,5

Les også: Dirty business kan sende Haaland til Newcastle

CHAMPIONS LEAGUE TRENGER de beste spillerne i sluttspillet. Champions League er turneringa som skaper og dyrker helter og legender. Derfor trenger de beste spillerne å spille for de beste lagene.

Erling Braut Haaland gjør ikke det.

Etter tre Champions League-forsøk med Dortmund er kvartfinalen forrige sesong det lengste han er kommet (Manchester City) - da ble han også toppscorer (10).

I 2020 stoppet det i åttedelsfinalen mot Paris Saint-Germain.

I 2022 er de ikke en gang med.

Les mer fra Norsk debatt

CRISTIANO RONALDO HAR et målsnitt på 0,9 etter at han endelig kom i gang i kamp 27 mot Roma våren 2007. 67 av disse scoringene er kommet i sluttspill, fire av dem i tre av de fem finalene han har vunnet. Sesongen 2013/2014 scoret han 17 mål i turneringa. Det er fortsatt rekord. Det er tall som dette som har bygget merkevaren CR7, det er derfor han er Cristiano Ronaldo.

Erling Braut Haaland kommer med det samme potensialet, har allerede 23 CL-scoringer i banken, og har 14 år på seg til å forbedre statistikken.

Derfor maset om at denne sesongen må bli den siste i Dortmund.

Erling Braut Haaland hører ikke hjemme i torsdagsklubben.