Jeg var 10 år gammel og det var en uke igjen til sommerferien. Jeg gledet meg til ferie. Glad og fornøyd gikk jeg til skolen sammen med to klassevenninner. Vi skulle ha eksamen.

Plutselig kom en voksen mann kjørende på en motorsykkel. Han stoppet opp ved siden av oss og blottet sitt kjønnsorgan. Han begynte å onanere og sa at han ville ha sex med oss. Vi ble fryktelig redde og prøvde å rømme fra ham, men han kom etter på motorsykkelen.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

Gata var tom for mennesker og vi var helt alene med mannen. Han tok oss igjen og sa svært stygge ting til oss. Det dreide seg i store trekk om at han skulle ta oss og ha sex med oss. Det kom en bil og mannen måtte kjøre, men han kom tilbake etter at bilen hadde passert. Han fortsatte å trakassere oss. Vi var livredde og sprang, og etter hvert kom vi frem til skolen.

På skolen den dagen

På skolen så vi flere motorsykler som kjørte tilbake den veien vi kom fra. Det var veldig mange opprørte jenter på skolen den dagen.

Flere hadde tisset på seg, hadde halsbrann og var kvalme. Vi samlet oss på jentedoen og gråt. Det viste seg at veldig mange jenter hadde blitt utsatt for det samme som oss.

To av de eldre jentene gikk til rektor og fortalte om det vi hadde blitt utsatt for. Den kvinnelige rektoren mente at vi ikke hadde dekket oss til godt nok med hijaben, og at det var vår skyld. Vi var ikke anstendig kledd og mannen hadde blitt fristet av oss, sa hun.

Les også: Kampen mot hijaben: Historien viser hvorfor det ikke er et feministisk plagg

Nei, der fikk vi ikke noe hjelp. I Iran må alle jenter dekke seg til når de begynner på førskole. Dette betyr jenter helt ned i seksårs-alderen. Rektor sa at hvis vi fortsatte å friste menn, ville vi bli anmeldt til politiet. Da ville vi bli utvist fra skolen.

Ingen av jentene turte å fortelle om disse opplevelsene hjemme. Mannen som trakasserte oss møtte også opp de påfølgende dagene, de var rundt 15 stykker totalt. Vi var lettet da ferien endelig kom og bestemte oss for å aldri gå samme veien igjen.

I moskeen

Siste skoledag var alle jentene på skolen invitert til moskeen. Vi skulle være sammen med en imam og be. Men i moskeen møtte vi de samme mennene som hadde trakassert oss. De bar våpen på skuldrene og jobbet for moskeen.

Les også: Moskeene er verre enn Jehovas vitner

Vi ble fryktelig redde. I moskeen oppfordret imamen oss til å dekke oss til og ikke friste mennene. Hvis vi ikke frister mennene kommer vi til himmelen. Videre sa han at vi er gifteklare hvis våre foreldre tillater det.

Alt dette sa imamen, mens mennene som hadde trakassert oss sto bak og hørte på.

Jeg reagerer på at flere vestlige land ikke forstår. Det virker nesten som om de er dårlig informert. Eller vil de bare ikke høre?

Ut i fra mine egne erfaringer er jeg sterkt imot at små jenter skal bære hijab, for å ikke friste mannen. Om en jente etter myndighetsalder ønsker å bære hijab, så må hun gjerne gjøre det, men dette plagget skal ikke tvinges på barn med begrunnelsen om at de ikke skal friste menn.

Hvor er feministene?

Jeg lurer også på hvorfor vi ikke - i større grad - kan ta denne debatten i det norske samfunnet? Som født Iraner synes jeg det er veldig merkelig at det ikke tas et oppgjør med slike holdninger. Jenter ned i seks-syv års alderen skal liksom friste en voksen mann? Jeg har ikke ord for hva jeg synes om dette.

Jeg lurer også svært på hvor venstresiden og feministene er? De er jo så aktive når det gjelder kvinners rettigheter, men her uteblir de helt.

I Norge har vi det svært godt og Norge er et flott land. Samfunnet bør slå knallhardt ned på imamer med et slikt syn på små jenter og kvinner. Jeg håper at norske imamer tar avstand fra slikt. Ellers er jeg for religionsfrihet og at man må bestemme selv, men et slikt kvinnesyn skal vi ikke godta.

La barn være barn

Barn må få lov til å være barn. Da jeg opplevde dette som 10-åring, skjønte jeg ingenting. Hvordan skal da en seksåring forstå at hun skal bære dette plagget for å ikke friste en mann?

Les mer fra Norsk debatt

Det vi ble utsatt for den gang er straffbart i Norge og er helt uhørt. I Iran fortsetter disse uhyrene på samme måte. Det disse mennene bedriver er undertrykkelse av 40 millioner kvinner i Iran.

Jeg må også legge til at jeg har stor respekt for kvinnelige, norske politikere som nekter å reise til Iran, fordi de må dekke seg til.

Dessverre er det noen som velger å dekke seg til og være drahjelp for et autoritært regime. Enkelte norske journalister stiller også opp med hijab, og det virker som om det er helt uproblematisk for dem.

Norske politikere, som Marit Nybakk og Trine Skei Grande, nekter å iføre seg hijab hvis de skal reise til Iran.

Dette står det stor respekt av.

#nohijabday