(Tønsbergs Blad)

Derfor har jeg tenkt å dele noen enkle tips med deg. Tips som vil gjøre ferien smartere, mer stressfri og billigere.

Tips nummer en

Bestem deg for hvor mye penger du kan bruke på ferien. Sjekk nettbanken og sett av en sum som gjør at du kan puste fritt både mens du er på ferie og etter at du kommer hjem.

Regn ut hva overnatting og transport vil koste, og gi deg selv «lommepenger» hver dag. Hvor mye kan du bruke på mat, shopping og moro daglig? Når du har en klar sum, er det mye enklere å holde feriebudsjettet.

Klikk her for å abonnere på Norsk debatt sitt nyhetsbrev

Tips nummer to

Det magiske ordet er forventningsavklaring!

Reiser du alene, er det enklere å holde budsjettet, men er du på tur med venner eller familie og kanskje unger også, kan pengebruken by på utfordringer.

Det er fint å snakke om hva slags ferie dette skal være. Skal dere handle mat på nærbutikken og lage middag på hytta, eller skal dere splash the cash på restaurant hver dag? Skal ungene få tre is hver dag, eller får de ispenger selv de kan fordele utover uka?

En avklaring av ferieforventningene kan spare deg for mange tusen kroner. Og ikke minst mye krangling eller magevondt.

Les også: Jeg googlet «kjøpte hus på impuls». På 0,44 sekunder fikk jeg 91200 treff

Tips nummer tre

Ha med ei flaske vann du kan fylle på underveis. Smør matpakke, eller ha i hvert fall en liten nødrasjon tilgjengelig i veska eller sekken. Herlighet så fort pengene flyr når vi plutselig blir sultne midt på Hardangervidda og må stunt-kjøpe alt på en bensinstasjon, hoho!

Jeg har gjort mange feriefeil når det kommer til økonomi. Blant gjengangerne mine er å betale alt med kredittkort og trekke på ferien langt utover høsten og vinteren.

Jeg kjenner langt inn i magen at jeg aldri igjen vil reise på en ferie jeg ikke egentlig har penger til.

Gooood tur, enten du skal på nærtur eller langtur.

Les mer fra Norsk debatt her