Gå til sidens hovedinnhold

Treningssentrene bør holde kjeft

Er det noen som ikke har noe grunn til å klage under denne pandemien så er det treningssentrene, skriver John Kyrre Fjeldvik.

Debattinnlegget gir uttrykk for skribentens meninger.

Hvorfor klager treningssentrene så intenst på virkningene av pandemien? Bransjen greier seg jo faktisk veldig bra, fordi de har en fordel nesten ingen andre bransjer har - nemlig «støttemedlemmer».

Det var ifølge et anslag fra Virke en omsetningsnedgang på drøyt 23 prosent i 2020 , men det er målt i forhold til toppåret i 2019.

Les også: Dundrende underskudd for Sats

Betaler for noe man ikke bruker

Treningsbransjen lever fremdeles godt på at «støttemedlemmer» betaler månedlig for tjenester de kanskje ikke har brukt på årevis. Samtidig betaler folk som er utelukket fra treninga på grunn av pandemien, fortsatt for en tjeneste de ikke har tilgang til.

Hvem ville betalt hver måned for Nettavisen om de ikke fikk lese den?

De aller fleste treningssenterkjedene har mottatt kontantstøtte fra staten. Landets største kjede, Sats, har mottatt til sammen 72,12 millioner kroner i støtte for selskapene Sats Norway, Sats Grenland og Sats Vest, skriver E24.

Fra bransjen hevdes det at de får medlemsfrafall fordi folk er «utålmodige». De får jo ikke trent.

Jeg tror derimot at de som faller fra, ikke trener i det hele tatt.

Treningsbransjen lever for folk som en gang kastet seg på et treningsabonnement med de beste hensikter, men så falt fra etter kort tid. Likevel fortsetter de å betale, først fordi de har bundet seg til et år, og så «skal de jo begynne å trene igjen».

De vet selv at dette er løgn, for mange av dem kommer seg aldri igang. De er intet mindre enn nyttige melkekuer.

Samme fenomen hvert år

Vi som trener mer eller mindre jevnlig ser det samme fenomenet etter nyttår, og etter sommeren hvert år. Det er full fart med mange nye fjes, men så blir det stille. Og de fleste har kontrakt på et år, fordi månedsprisen da er lavere. Treningen blir det ikke noe mer av, men beløpet trekkes fast.

Reduksjonen kan sikkert forklares for en stor del med dette. Når sentrene stenges, får man øynene opp for en totalt unødvendig utgift, og det er selvsagt smart å si stopp. At aktive medlemmer fryser sine medlemskap, er også ren fornuft.

Les flere saker fra Norsk debatt her

Jeg tror treningsbransjen skal være fornøyde, tross alt, og ikke male fanden på veggen. Selvsagt er det trist med permitteringer og stengte sentre en tid, men like fullt strømmer det faktisk store summer inn hver måned. Det gjør det ikke til spisesteder, barer og kjøpesentre som må holde stengt.

Tenk på frisørene, som ble stengt i lang tid. Det var rett ut i ledighet. Ingen betalte vel for en hårklipp de ikke fikk?

Nei, treningssenterbransjen har faktisk kommet godt gjennom dette så langt og har ingenting å klage på.

Reklame

Slik sparer du enkelt 600 kroner på mobil-abonnementet

Kommentarer til denne saken