Les bakgrunn for kommentaren: SV slår tilbake på Sisseners angrep: – Det holder ikke mål

La meg bruke arveavgiften som eksempel: Med 70 prosent arveavgift vil det for de rikeste virksomhetseierne ikke en gang være nok å gi fra seg hele virksomheten for å dekke avgiften.

Man vil fremdeles skylde avgift.

Utbytte/gevinstbeskatningen på snaue 32 prosent, vil medføre at man blir «skyldig» ca to prosent av verdiene.

Hvordan skal Kaski opprettholde velferdsnivået?

De neste tiårene må det ifølge Finans Norge skapes 25 000 nye arbeidsplasser i privat sektor for å opprettholde velferdsnivået.

En mer interessant diskusjon er hvordan Kaski har tenkt at det skal gjøres i et land som er helt avhengig av utenlandsk kapital, og hvor de som virkelig får det til må selge vesentlige deler av virksomheten ved grunnleggerens bortgang.

Les også: Høyesterett mener det er greit å lyve på jobbintervju

Økningen i formuesskatten slik SV foreslår, vil for Eilert Hanoa – mannen bak en av Norges største suksesser de siste årene, Kahoot - utgjøre cirka fem millioner kroner i året.

Selskapet er ikke i stand til å betale utbytte, så enten må han selge aksjer for syv og en halv million hvert år, eller låne pengene i banken. Bjørn Kjos har vist oss hvor galt det siste kan gå.

SV utviser minimal forståelse

Kari Elisabeth Kaski bør innse at kapital og kapitalkostnad er et konkurranseparameter, og at investorer regner avkastning etter skatt. SVs forslag viser med all tydelighet at forståelsen for investeringsbeslutninger er minimal.

Hvis man skal kunne ta SV seriøst, bør de heller komme opp med dokumenterte investeringsforslag for å skaffe 25 000 nye arbeidsplasser i privat sektor hvert år de neste 30-40 årene.

Kaskis naivitet når det gjelder min påstand om utflytting, beviser svaret fra ni av ti skatteadvokater i NHHS-undersøkelsen.

Dæhlis flytting er bare et forvarsel

Det er bare trist at Kaski ikke lytter til deres erfaring om at det er stor eller svært stor risiko for økt utflytting blant formuende personer.

Bjørn Dæhlies flytting til Bø i Vesterålen er bare et forvarsel på hva som kommer til å skje dersom Kaski og SV får regjeringsmakt.

Les flere meninger fra Norsk debatt