Vi er inne i den 19. sesongen av underholdningsprogrammet «Skal vi danse». Det er ganske utrolig å tenke på at programmet har holdt det gående helt siden 2006.

TV-bransjen, spesielt lineær-TV, blir stadig mer utfordrende. Strømmetjenestene har tatt over, seere følger sjeldnere direktesendinger og vi blir stadig mer vant til å konsumere underholdning i kortere formater gjennom plattformer som YouTube, TikTok og Facebook.

Men «Skal vi danse» har altså holdt koken, det er jeg veldig glad for. Spørsmålet er hvor lenge programmet vil kunne fortsette.

I årevis, spesielt de siste tre-fire årene, har jeg holdt pusten og lurt på om i år blir året nyheten om at «Skal vi danse» skrotes, dukker opp.

Så langt har det gått bra, men nå er jeg mer nervøs enn noen gang. Det er flere grunner til det.

Blant annet har TV 2 i år fullstendig droppet «Dansebobla», som var en del av «Skal vi danse»-universet. Mitt inntrykk er at fansen elsket å følge med «behind the scenes» – etter at det ble lagt ned har det i hvert fall vært mange kommentarer på sosiale medier som vitner om stor misnøye.

I fjor kom TV 2 med en «Skal vi danse»-podkast. Undertegnede elsket å lytte til denne, men den gjorde dessverre ikke noe comeback i år, det er mer enn trist og jeg har sett flere etterlyse den.

Jeg ser også i sosiale medier, blant annet på Facebook og Jodel, at flere i år har tatt til orde for at de opplever at produksjonen er på sparebluss. Det påpekes at det er dårlig lys og lyd. Dette er ikke mitt felt, men jeg har reagert på det samme.

Jeg har følt at filming, lyssetting og lyd kunne vært mye bedre. Kan det være at TV 2 har kuttet i produksjons-pengesekken? Det ville ikke vært rart om TV 2 allerede har begynt å se etter steder det kan spares penger. I august kom nyheten om at TV 2 må kutte betydelig, antakeligvis må de gjennom et kostnadskutt på 400 millioner.

Dessverre stopper det ikke der. Det finnes flere grunner til bekymring. For kort tid siden kunngjorde våre svenske venner at de dropper «Skal vi danse», eller «Let’s dance» som programmet heter der. Söta bror har sendt dansekonkurransen 18 ganger, altså færre enn her i Norge.

Svenske TV 4 hevder at det kun er en «kreativ pause» og at de satser på å komme tilbake i 2025 med ny energi og nye ideer. Likevel pekes det på stadig dalende seertall. Jeg hadde ikke veddet penger på at programmet kommer tilbake igjen.

For øvrig har de i Sverige, til tross for det dalende seertallet, stadig hatt mer enn en million seere hver uke, ifølge TV 4.

Premieren av årets «Skal vi danse» samlet 635.000 seere, det var heldigvis et kraftig løft fra fjorårets premiere, så vi kan håpe at det gjør TV 2 lystne på flere sesonger.

Mest av alt håper jeg folk fortsetter å skru på TV-en klokka åtte hver lørdag for å se på. Det er den beste «bevar Skal vi danse-kampanjen» vi kan ha! Selv takker jeg nei til alle invitasjoner og forespørsler de neste lørdagene – helt til finalen er overstått.

Til slutt: De som har begynt å tenke «Finnes det egentlig noen flere kjendiser å ta av?» Svaret på det er ja. TV 2 kan gjerne ringe meg hvis de trenger forslag.