ETTER ET OFFENSIVT hjertesukk på Frps banehalvdel er jeg tilbake ved det som virkelig betyr noe denne sommeren, Ole Gunnar Solskjærs kontraktsforlengelse på Old Trafford. Så, til materien:

ET HAVARI I Cardiff på toppen av noen ubetydelige norske titler var heftelsen da han fikk vikariatet i desember 2018. Som en overgangsperiode post José Mourinho ble det på et vis akseptert, om enn under sterk tvil.

Siden det har kritikerne vært i hælene på Ole Gunnar Solskjær. Snart tre år inn i jobben er det fortsatt mange som mener han ikke er god nok for Manchester United.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

STILT TIL RETTE for virket på Old Trafford ville kritikernes sak mot Ole Gunnar Solskjær inneholdt følgende tiltalepunkter:

1) Manglende erfaring på det øverste nivået.

2) Middels resultater.

3) Ingen trofeer gjennom to og en halv sesong. Formildende omstendigheter ville vært tålmodighet, høflighet og overbærenhet.

Tiltalen ville fått ham dømt alle andre steder enn i den røde delen av Manchester, uavhengig av de formildende omstendighetene.

Å være imøtekommende og vennlig tar deg bare så langt.

OLE GUNNAR SOLSKJÆR har kommet lenger enn det. Han har akkurat forlenget kontrakten med Manchester United ut sesongen 2023/2024. Klubben er fornøyd med det arbeidet som er gjort. Eierne ser progresjon og er villige til å fortsette å skynde seg langsomt.

Les også: Vålerenga fikk juling, dommedagsprofeten fikk rett

For de som sitter på aksjemajoriteten i Manchester United PLC - Glazer-familiens investeringsselskap Red Football Ltd - er Manchester United mer enn kortsiktige resultater, det er også big business.

Det er det mange som ikke skjønner.

MANGE I DENNE sammenhengen er de som skjønte lite da Ole Gunnar Solskjær ble ansatt som vikar, som ikke skjønte noe da han fikk jobben permanent, og som med jevne mellomrom – ikke minst da Manchester United lå på 15. plass i Premier League etter 0-1 for Arsenal (H) i november 2020 – sto på hustakene og ropte at klubben måtte kvitte seg med nordmannen.

Nå roper de igjen.

Budskapet denne gangen er at kontrakten er for lang.

Den burde vært på to år, ikke tre.

GRUNNEN ER AT Ole Gunnar Solskjær ikke er på nivå med Pep Guardiola, Jürgen Klopp, Thomas Tuchel, Mauricio Pochettino og andre store navn i bransjen. Han er bare merittløse Ole Gunnar Solskjær.

Her kan du lese flere kommentarer av MortenP

En manager som ifølge «mange» ikke er ønsket noe annet sted, det er ikke noe poeng å bide ham til masta.

Den dagen han eventuelt mister jobben er Kristiansund neste stoppested.

KRITIKERNES SKEPSIS OG gjentagende tvil har aldri kommet Ole Gunnar Solskjær til gode. At han har en plan som har gitt progresjon spiller ingen rolle. Ei heller at den er kjøpt av eierne og går sin gang i henhold til businessmodellen som ble tegnet i mars 2019.

Sånn har det vært før, og sånn er det nå.

Ole Gunnar Solskjær er verken stor nok eller god nok til å fortjene tre nye år i Manchester United.

Han er bare ... norsk?

SIR ALEX FERGUSON ga Manchester United kontinuitet gjennom 26 år (38 trofeer). Klubben vet hva det er. Siden 2013 har det vært mangel på det. Nå vet Manchester United hva det er også.

Kan hende det er en faktor og et signal de ønsker å sende - at planen virker, at eierne er happy og at kontinuitet vil betale seg på sikt, både i trofeskapet og på børsen.

At det økonomiske oppgjøret/kompensasjonen ved en eventuell avskjed står skrevet i kontrakten er det heller ingen grunn til å lure på.

Så, hva er egentlig greia om to eller tre års forlengelse?

Kan hende det er fordi jeg er norsk og liker det faktum at det er en nordmann på toppen i en av verdens desidert største fotballklubber, men hallo!

Les flere meninger fra Norsk debatt