Med fokus på himmelfart er det umulig å komme utenom Elon Musk.

Dette multikulturelle oppkommet av gode ideer som ikke bare tør twitre høyt, men som i motsetning til ledere flest rent faktisk også gjennomfører.

Denne uken fikk 49- åringen æren av å være vertskap for det amerikanske komedieprogrammet Saturday Night Live (SNL for alle innvidde). Live på TV innrømmet det sørafrikanske/kanadiske geniet at han har Asperger syndrom.

Les også: Har du kjøpt en bolig som ikke er bygget ennå?

En tilstand som hjelper på fokus, men som også gjør at man ofte trenger litt ekstra tid for å få med seg egen effekt på andre, – litt slik autisme også kan arte seg.

Det var kanskje årsaken til at entreprenøren, innovasjonshelten og endringsagenten med over 56 millioner følgere på Twitter benyttet anledningen til å servere følgende unnskyldning.

To anyone who’s been offended, I just want to say I reinvented electric cars, and I’m sending people to Mars in a rocket ship. Did you think I was also going to be a chill, normal dude?

Som om ikke det var nok har Elon denne uken avsluttet sin flirt med Bitcoin og dermed kan du ikke lenger betale din Tesla med denne digitale valutaen.

Årsaken er at selskapet endelig har oppdaget det vi nordmenn har visst lenge, nemlig at Bitcoinutvinningen krever for mye energi.

Nyheten fikk Bitcoin-kursen til å stupe med over 10 prosent, og i går natt kom det også frem at amerikanske mydigheter har startet etterforskningen av Binance, verdens største kryptobørs.

Slikt borger ikke for ny himmelfart med det første…

Spørsmålet er om andre digitale valutaer nå vil overta. Ethereum seiler opp som en potensiell ny vinner, verdien gikk denne uken forbi verdien av USA’s største bank, JPMorgan Chase. Vi snakker om 474 milliarder dollar.

Ukas store nyhet kunne vært regjeringens fremleggelse av revidert budsjett, men det er ærlig talt vanskelig å oppdage at Solberg og hennes 19 ministre har fått med seg at det er valg på gang. Vi savner friskere grep!

Viktigst for mange endringsagenter er nok nyheten om at gevinst ved innløsning av opsjoner ikke lenger skal skattlegges som lønnsinntekt når de tildeles, men først når aksjene selges.

I utgangspunktet burde dette vært en selvsagthet og det er trist å se at slike grep skal ta så lang tid å få på plass.

Kanskje problemet er at når for mange skal mene for mye blir resultatet ofte lite innovativt, og i hvertfall langt unna de sjumilsstegene som Elon Musk foretar….

I USA er jo valget over og de fleste har forlengst innsett at Trump tapte, dog med et lite unntak av Trump selv.

Denne uken kom USAs Environmental Protection Agency (EPA) med sin første klimaendringsrapport siden 2016.

Rapporten tegner et dystert bilde av USA’s evne til å møte klimautfordringene fremover, – og har ikke kommet ut de siste fire årene fordi Donald ikke likte rapportens konklusjoner.

Hans oppfatning var jo at klimakrisen var ondsinnet sladder…

Les også: Det handler ikke om å fryse eller gå sulten til sengs

Det faktum at Liz Cheney denne uken ble fratatt sine posisjoner fordi hun tydelig uttrykte at det amerikanske folk aldri må slippe en narsisst som Trump inn i det hvite hus igjen, sier mye om at republikanerene fortsatt lefler med Donald Trump. Det har i mine øyne gjort Liz til en av ukens sanne helter.

Magasinet Forbes kom denne uken ut med sin oversikt over verdens 2000 største virksomheter og vi i Norge kan skilte med åtte selskaper på listen. Fordi Forbes benytter en formel som ikke bare ser på omsetning, men som også inkluderer verdier og overskudd overrasker listen med å putte DNB skyhøyt over Nordens største selskap Equinor. I tillegg kommer Sparebanken Nord-Norge foran Gjensidige.

 • Her er listens norske deltagere og plasseringen de fikk:
  344 DNB
  441 Equinor
  488 Telenor
  931 Yara International
  996 Norsk Hydro
  1252 Storebrand
  1585 Sparebanken Nord-Norge
  1855 Gjensidige Forsikring

På toppen av listen troner Apple, – og noen kan jo være fristet til å tro at Steve Jobs arvtagere snart slipper opp for bransjer å innovere. Det stemmer ikke!

Apple kjennere har allerede avslørt at «fruktselskapet» i løpet av de neste 12-18 månedene vurderer å lansere både en liten bybil og AR-briller for å nevne to ulike innovasjoner de jobber med. AR brillene gleder vi oss til.

Apple har allerede søkt om og fått 53 patenter som ekspertene tror vil bli benyttet i deres nye Apple Glass som neppe kommer før tidligst neste år, men du kan ta en titt her.

Mens vi er inne på himmelferder, blir det umulig å ikke kommentere på at S&P 500 indeksen nok en gang gikk til himmels og nådde «all time high».

Det kan oversettes til at mange nå opplever at de har mye penger mellom hendene, men også at høydeskrekken er i ferd med å bli tydelig hos mange. Samtidig finner vi grunn til å minne om at selv om noen aksjer stiger som raketter er andre aksjer ille ute.

Bare i løpet av de siste ukene har en rekke investorer tapt halvparten av sine penger på investeringer i selskaper som Kahoot, Quantafuel og NEL.

Helt til slutt har Norge denne uken vinket farvel til en av Norges beste politikere de siste 30 årene. Etter 15 år som leder av Fremskrittspartiet takket Siv Jensenav.

Vi endringsagenter bør være rause nok til å takke henne for en lang og tro tjeneste, på langt bedre vis enn Eli Hagen gjorde. Siv Jensen er faktisk Norges lengstsittende finansminister på borgerlig side siden annen verdenskrig og vi nøler ikke med å si vel blåst!

Les mer fra Norsk debatt her

Ukens innovasjonsblomst går nettopp til Siv, men vi håper hun raust deler med Liz Cheney og Elon Musk. Tre verdige mottagere med mot, kreativitet og energi som inspirerer.

De kan alle tre gjøre det som ABBA museet i Stockholm har som sitt motto: Walk In. Dance Out.

Happy Saturday – og varme ønsker om en flott 17. mai-helg til alle som svinger dansende eller ei innom!