Om du gikk glipp av noen av ukens snakkisser får du en ny mulighet til å lese de fem mest leste sakene i Norsk debatt denne uken.

5) Tenk om Moxnes og Lysbakken hadde styrt Norge nå

På femteplass finner vi finansnestor Jan Petter Sissener, som mener det er skremmende at partier på venstresiden vil ta Norge ut av NATO.

I lys av konflikten i Ukraina burde det være soleklart for alle at NATO-medlemskapet er viktig for sikkerheten vår, argumenter han, og retter skytset mot partilederne i Rødt og SV - som begge har en tydelig nei til NATO-profil.

4) Norge lider kronisk av en vrangforestilling

Mange medier og såkalte «eksperter» tok feil i sine analyser om Vladimir Putins agenda i Ukraina. Man trodde ikke han ville gå til krig.

Hvorfor ble det slik?

«Det mest opplagte er at folk har trodd for godt om Putin», skriver Anders Romarheim, som tar fjerdeplassen i Norsk debatt denne uken.

3) Nå kan Hadia Tajik bli Støres verste fiende

Å lytte, inngå kompromisser og å skape dialog er blant Jonas Gahr Støres positive egenskaper. Det er imidlertid de samme egenskapene som har gitt ham tilnavnet «tåkefyrsten».

Da Hadia Tajik kunngjorde at hun trekker seg som arbeids- og integreringsminister, fikk vi en merkelig hybrid-løsning, mener Erik Stephansen, politisk redaktør i Nettavisen.

At hun trekker seg fra regjeringen, men fortsetter som nestleder i Ap, er vanskelig å forstå.

«I iveren etter å finne en diplomatisk løsning på dette, kan Støre nå ha funnet en løsning som ingen er fornøyd med», avslutter Stephansen.

2) Gérard Depardieu ba folk la Putin være i fred: Nå er livet vanskelig for ham

Oppsiktsvekkende bilder av den franske filmstjernen Gérard Depardieu og Vladimir Putin skaper furore på internett.

Ellers stormer det greit rundt Depardieu. Rett før jul ble han siktet for voldtekt - for andre gang på kort tid.

Alt dette, og mer, kan du lese i ukens nest mest leste mening denne uken, forfattet av Nettavisens Paris-baserte spaltist, Vibeke Knoop Rachline.

1) Han tok smertelig feil om krigen. Men det er ikke det han bør kritiseres for

Oberstløytnant og professor Tormod Heier tok, som mange andre, feil da han mente at Russland ikke ville invadere Ukraina. Men, det er ikke det Elin Ørjasæter reager på i ukens mest leste kommentar.

For hvor innlysende er det for seerne på Dagsnytt 18 at det er en subjektiv mening oberstløytnanten ytrer, og ikke en mening på vegne av Forsvaret, når han bærer full uniform?