I Nettavisen lyver Sofie Marhaug i Rødt når hun hevder at Frp ikke lenger er mot vindkraftutbygging på land, fordi vi har gått ut mot at en gruppe skal ha særrettigheter basert på etnisitet.

Les debattinnlegget: Frp endrer retning dit vinden blåser

At det skal være kontroversielt å mene at det skal være likhet for loven i Norge er helt utrolig.

Det kontroversielle burde være at noen har særrettigheter. Likhet for loven er et viktig demokratisk prinsipp, men kanskje ikke for medlemmene i kommunistpartiet Rødt.

La meg først slå det ettertrykkelig fast at Frp fremdeles er mot utbygging av vindkraft på land, med mindre lokalbefolkningen sier ja til dette i folkeavstemning.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

Vindkraft raserer flott norsk natur og jeg støtter helhjertet den folkelige motstanden mot vindkraft.

For oss er det uaktuelt å bygge ut ny vindkraft på land mot lokaldemokratiets vilje.

En god start for å minske presset på arealene i nord er å stanse elektrifiseringen av Melkøya, fordi det vil være en gedigen energisløsingsløsing. Men her kjører Ap og Sp på i regjering, og det ser ut til at også Høyre støtter dette.

Vår kamp for at det skal være likhet for loven i Norge, dreier seg på ingen måte om Fosen-dommen, men om fremtiden.

Norske politikere har et ansvar for å ta vare på alle innbyggerne i landet vårt, både den samiske befolkningen og resten av befolkningen.

Det er fullt mulig å ivareta den flotte samiske kulturen uten å ha lover som i realiteten gir et mindretall muligheten til å stanse nødvendig utvikling i Nord-Norge.

Les også: Støre balanserte godt på vidda

Vi må utvikle hele landet også i nord, og vi kan ikke la deler av landet bli et museum. At folk vil leve og bo i nord er viktigere enn på lenge, fordi den sikkerhetspolitiske situasjonen er endret etter Russlands grufulle invasjon av Ukraina. Rødts «våpennekt-politikk» ville for øvrig ført til at Putin for lengst hadde tatt Ukraina.

Usaklige og uriktige beskyldninger er det en rekke av Marhaug sitt innlegg, som at jeg ikke har noe til overs for nasjonale minoriteter.

Det tar jeg sterk avstand fra.

Etter over to år som landbruksminister kjenner jeg reindrifta og den samiske kulturen bedre enn svært mange politikere. Jeg har den største respekt for kulturen og den må vi ta vare på.

Frp er mot særrettigheter, men selvsagt ikke det samiske folket.