MANCHESTER UNITEDS MILLIONER av trofaste verden rundt har mange gode grunner til å mislike Glazer-familiens forretningsdrift og eierskap på Old Trafford, men en ting bør de takke amerikanerne for der de eventuelt planlegger å ødelegge torsdagens kamp mot Liverpool. Tålmodigheten og respekten de har vist Ole Gunnar Solskjær.

Mange har ment å vite veldig mye bedre enn Manchester Uniteds ledelse, snakket høyt og skrevet langt om at nordmannen er feil mann for klubben, og at han derfor burde fått sparken for lenge siden.

Les også: Klar tale fra Solskjær: - Ikke kom her og skyld på meg

En av dem, Luke Edvards i avisa The Telegraph, har nå krøpet til korset.

Selv om Ole Gunnar Solskjær ennå ikke har vunnet noe som helst anerkjenner han arbeidet som er gjort så langt, som en godt gjennomført jobb.

Å SNU EN fotballklubb av Manchester Uniteds format og størrelse kan på mange måter sammenliknes med det å snu et tankskip. Det vil alltid ta tid. Jobben er stor, og du kan ikke skynde deg.

Det handler om veldig mye mer enn et regimeskifte, taktiske forandringer og spillere ut og inn.

BRORPARTEN AV ENGLANDS kommentatorer og fotballeksperter så ikke det da Ole Gunnar Solskjær ble hentet til Old Trafford for to og et halvt år siden. De så bare Manchester United, den globale, merkevaren, arven etter Sir Alex Ferguson og de store forventningene som helt naturlig følger klubben.

Pluss tre managere som hadde prøvd og feilet gjennom fem og en halv sesong – David Moyes, Louis van Gaal og José Mourinho.

Her kan du lese flere kommentarer fra MortenP

Ole Gunnar Solskjær, i tillegg til å være uerfaren, var bare en til i rekka.

UTEN ANDRE TANKER og målbare parametere enn krav til suksess ble Ole Gunnar Solskjær fort stemplet som svak, taktisk usikker og mislykket. Han kom ikke med tyngden og erfaringen som skal til for å lede Manchester United. I tillegg mente ekspertene å vite, inkludert flere norske, at han kunne avsløres på faget.

Det var kamper fotballens øverste og mest kritiske råd mente han ble utmanøvrert av motstanderens manager, og at det, på toppen av veldig mange andre påståtte mangler, burde lede til avskjed.

Vel, han er der fortsatt.

Sterkere, tydeligere og bedre enn noen gang.

OLE GUNNAR SOLSKJÆR har noe de færreste ikke ser, men som gjør ham til den manageren han er. Derav den innledende metaforen om hunden og hårene. Ordtaket forteller at du ikke skal dømme noen ved bare å se på dem. Manchester Uniteds norske manager er godt eksempel på det.

Myk utapå og hard inni, med en fotballfaglig og klubbutviklende overbevisning styrt av en vilje av jern.

Han som ved første øyekast likner minst på Sir Alex Ferguson, er kanskje han som likner mest.

Å FÅ HODET sitt rundt det handler om å innse at kartet faktisk ikke stemmer med det du har ment å se i kompasset. At det har vært en misvisning der. At det som gjelder er å finne det virkelige nord, slik Ole Gunnar Solskjær tilsynelatende har gjort i Manchester United.

Han er ikke i mål ennå, på langt nær, et trofé med hans navn er ennå ikke kommet inn døra på Old Trafford.

Når det er sagt må du være rimelig sta for ikke å anerkjenne at kursen han har tegnet ut går i riktig retning.

KLUBBENS EIERE SKJØNTE det da de ga Ole Gunnar Solskjær fast jobb i mars 2019. Luke Edvards i The Telegraph har skjønt det nå. Det er mer ved Ole Gunnar Solskjær enn det øyet ser. Har du hatt noen samtaler med mannen så vet du det.

Det handler om å bry seg om menneskene i en fotballklubb - alle menneskene i en fotballklubb - i tillegg til tro, fotballsyn og en indre overbevisning.

Krysser du av alle de boksene blir du tilgitt for å bryte en av fotballens uskrevne regler på stillingen 1-1 mot Leicester.

MANCHESTER CITY SIKRET ligagullet da Ole Gunnar Solskjær valgte å gjøre to bytter på en defensiv corner. Leicester tok samtidig et stort steg i retning neste sesongs Champions League. Tilbake sitter West Ham og Liverpool og deler svarteper.

Les mer fra Norsk debatt her

Greit nok at Solskjær burde ventet et minutt med å kaste innpå Edison Cavani og Marcus Rashford, men det er også det eneste han kan klandres for.

Hva B-laget angår hadde han ikke noe valg.

Sånn blir det nemlig når administratorer uten peiling og følelse ødelegger innspurten i Premier League.

De som hevder Ole Gunnar Solskjær gjorde det for å ødelegge for fienden fra Anfield, vet ikke hva de snakker om.