I en ny spørreundersøkelse ser vi at én av fire måtte kutte fritidsaktiviteter for enten seg selv, eller barna grunnet de høye drivstoffprisene det siste året. Verst er det for de med anstrengt økonomi hvor seks av ti måtte droppe fritidsaktiviteter. De høye drivstoffprisene er blitt en driver bak ulikhetsveksten i Norge i dag. Derfor er det så utrolig viktig å kutte i drivstoffavgiftene.

Drivstoffprisene i dag er altfor høye og rammer usosialt. Det er gjerne småbarnsfamilier som ikke har råd til mer økonomiske biler som treffes hardest. Nå ser vi at det også går utover fritidsaktivitetene til barn, noe som har vært ekstra viktig etter koronapandemien.

Det hjelper heller ikke at Arbeiderpartiregjeringen i 2022 valgte å ikke videreføre fritidskortet for barn og unge.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

Fremskrittspartiet har lenge vært opptatt av å kutte i prisen på bensin og diesel. Vi vil fjerne veibruksavgiften (4,70 kroner) og CO₂-avgiften (2,21 kroner). Hadde vi fjernet alle avgiftene kunne vi halvert pumpeprisen. Dessverre er det ingen andre partier som har støttet det forslaget, selv om Norge har én av verdens høyeste drivstoffpriser.

Avgiftskuttet ville heller ikke ledet til økt inflasjon slik Vedum påstår. Frps stortingsgruppe har spurt finansdepartementet om effekten på prisveksten av å fjerne en rekke avgifter.

Å fjerne drivstoffavgiftene i ett år, vil redusere inflasjonen med omtrent 0.8 prosent.

Mens regjeringen bruker milliarder på bistand og å elektrifisere sokkelen, blir vanlige folk flådd ved pumpene.

Ringvirkningene av de høye drivstoffprisene blir bare tydeligere. Det er på tide at de rødgrønne tar ansvar å gir ett kraftig kutt i drivstoffavgiftene.

Les også: Jeg gruer meg til å bli voksen i regjeringens arbeidsliv