Fysikere tar alle spørsmål seriøst, og de går grundig til verks når de vil finne ut sannheten om noe.

Ved å bruke den vitenskapelige metode, blir enhver påstand gransket så nøye at fysikerne ender opp med å ikke tro på noen verdens ting.

Fysikere tror ikke på julenissen

En fysiker vil finne flere problemer med påstanden om at julenissen flyr hjem til alle barna i verden og klatrer ned pipa på julekvelden. Det første problemet er at aerodynamikken ikke tillater at reinsdyr kan fly.

Det eneste pattedyret som kan fly, er flaggermusen. Fordi den har vinger.

Les også: Rusreformen: Hvor vil du hen, Sylvi Listhaug?

Det andre problemet er hvor lang tid det vil ta å besøke alle husene i verden på én dag.

Fysikkstudenter ved universitetet i Leicester har funnet ut at julenissen må reise med 0,5 prosent av lysets hastighet, eller 5,6 millioner kilometer i timen, for å levere alle gavene i tide.

Ikke engang NASAs raskeste romfartøy er i nærheten av denne farten.

Det tredje problemet finner vi på hustaket i nissens kamp mot pipa. Han kommer seg verken opp eller ned.

Fysikere tror ikke på spøkelser

Åndenes makt er et TV-program du mister hjerneceller av. Den kjente britiske fysikeren Brian Cox sier at om spøkelser fantes, hadde CERNs partikkelakselerator oppdaget dem for lenge siden.

Han sier at det ikke er mer tilgjengelig plass hvor ånder kan bo. Og siden spøkelser ikke består av materie så må de bestå av ren energi. Men hvis de kun består av energi vil de raskt forsvinne, fordi termodynamikkens andre lov sier at energi før eller siden vil gå tapt til varme.

Fysiker og fire ganger norgesmester i morellsteinspytting, Andreas Wahl, laget et TV-program der han avslørte såkalte «klarsynte» som de svindlerne de er. En døende mann gikk med på å kommunisere med de klarsynte etter hans død.

Det han skulle fortelle dem var skrevet i et brev til Andreas. Ikke en eneste av 2000 klarsynte fra 26 forskjellige land klarte å gjengi noe av det som sto i brevet.

Fysikere tror ikke på astrologi

Astrologi er læren om hvordan posisjonen til himmellegemer når du blir født påvirker deg resten av livet. For 3000 år siden valgte babylonerne de 12 stjernetegnene og tildelte en til hver måned av året.

NASA har funnet ut at siden da har jordas akse rotert så mye at konstellasjonene ikke samsvarer med de samme tidsperiodene lenger. NASA poengterte også at stjernebildene har forskjellige størrelser og former.

Sola bruker dermed forskjellig tid på linje med hver konstellasjon. Linjen fra jorda gjennom sola peker mot jomfruen i 45 dager, mens den peker mot skorpionen i bare syv dager. I tillegg glemte babylonerne det 13. stjernetegnet «slangebæreren».

Det har også blitt vist gjennom vitenskapelige studier at astrologers påstander fungerer like bra som ren gjetning.

Likevel ble det i 2019 bestemt at astrologi-utdanning får statsstøtte. Mer bortkasta skattepenger kan du lete lenge etter.

Fysikere tror ikke på tyngdekraften

I store norske leksikon er definisjonen av gravitasjon denne: «Gravitasjon er tiltrekningskraften mellom legemer som skyldes at de har masse». Dette er helt feil. En slik kraft har aldri blitt påvist.

Det var Isaac Newton i 1687 som kom med teorien om at det finnes en tiltrekningskraft mellom legemer med masse. Den ble erstattet av Albert Einsteins generelle relativitetsteori i 1915.

Les også: Oslo-dødsfall må granskes av en egen uavhengig korona-kommisjon

Einstein spådde at rommet krummes nær legemer med masse, og da spesielt nær legemer med veldig stor masse, som sola.

Under en observasjon av en total solformørkelse i 1919 ble det observert at lysstrålene fra stjernene bak sola ble bøyd, noe Einstein forventet. Newtons teori som sier at masseløse lysstråler ikke kan bli påvirket av gravitasjon var motbevist.

Skoleelever i dag, 100 år senere, lærer fremdeles den gamle, utdaterte definisjonen av gravitasjon. Det er på tide å stoppe denne systematiske feilinformeringen av barna våre.

Fysikere tror ikke på Gud

Kristendommen har faktisk klart å overbevise milliarder av mennesker om at det finnes en usynlig magisk mann som bor i et usynlig magisk paradis. Skaperen av hele universet. Denne mannen ofret seg selv til seg selv, for å fungere som et smutthull for en regel han selv lagde.

Han går ved navnene Gud, Jesus og Den hellige ånd. Han er både én person og tre personer samtidig.

De som følger ti regler, får komme inn i dette paradiset etter døden. Gud skapte Helvete, et grusomt sted styrt av Satan. Her skal fysikere og andre ikke-troende gjennomgå smertefull lidelse i evig tid.

Den vitenskapelige metode motbeviser drøssevis av påstander i Bibelen. Heldigvis.

En global flom hadde krevd tre ganger mer vann enn det som befinner seg på jorda. Vann kan ikke forvandles til blod eller vin, heller ikke stav til slange.

Det er ikke mulig å gå på vannet. Slanger og esler kan ikke snakke. Menneskehår gir ikke overmenneskelig styrke. Et menneske kan ikke forvandles til en saltklump. De døde kan ikke bli reist til live. Verden ble ikke skapt på seks dager. Det fantes ikke planter eller lys før sola og stjernene. En dame kan ikke bli skapt av en manns ribbein.

Dette er bare noen av grunnene til at fysikere ikke tror på Gud.

Kirkene fortsetter å håve inn penger fra folket. I USA er religion mer verdt enn Google og Apple til sammen.

Det er absurd at det faktisk er overtro, og ikke kunnskap, som styrer millioner av menneskers liv og søken etter mening.

Det er den største svindelen i menneskets historie.

Den vitenskapelige metode luker ut overtroen

Flyvende reinsdyr, spøkelser, zombier, horoskoper og tiltrekningskrefter mellom legemer.

I fysikken er ikke en påstand mer sann hvis veldig mange sier den er sann. Enhver påstand blir testet ved hjelp av modeller, utregninger og eksperimenter.

Les mer fra Norsk debatt her

Om påstanden er sann eller ikke, avhenger av resultatene av disse testene, og om andre fysikere klarer å få de samme resultatene. Den vitenskapelige metode er hjørnesteinen i fysikken. Metoden er så skeptisk av natur at den luker ut all overtro.

Derfor ender fysikere opp med å ikke tro på noen verdens ting.