Manchester City – Paris Saint-Germain 2-0, 4-1 sammenlagt

ELLEVE SEIERER OG en uavgjort er Manchester Citys vei til Istanbul og Champions League-finalen 29. mai. På disse tolv kampene har laget sluppet inn fire mål.

Vi snakker gjerne om den offensive briljansen når vi hyller City, om det utmattende angrepsspillet og de enorme kontringene.

Les også: Avram Glazer ble stoppet på gata av TV-team. Nektet å svare United-fansen

Men det er forsvarsspillet som har tatt dem det siste steget, og gjort dem tilnærmet uslåelige.

SPILLERE SOM ALDRI slurver eller sier nei til smerte, som kaster seg inn i skudd og ofrer utseendet for laget, der har du Manchester Citys forsvar denne sesongen. En kollektiv blokk av høy kvalitet.

Da tre av dem fotfulgte og skjermet Neymar på jakt etter mål, dekket skuddforsøkene brasilianeren fyrte av og feiret jobben som om de hadde scoret i den andre enden av banen, da så du hva det betyr.

Og hvorfor Manchester City vil være storfavoritter i Istanbul.

DE TI SISTE årene har klubber fra samme land vunnet Champions League og Europa League fem ganger. Spania har vært den dominerende fotballnasjonen og stått for fire av dem gjennom Real Madrid og Sevilla to ganger (2014/2016), Barcelona og Sevilla (2015) og Real Madrid og Atletico Madrid (2018).

I 2019 tok Liverpool og Chelsea den europeiske dobbeltseieren til England.

Bare en gang har trofeene havnet i samme by, i Madrid 2018.

MED MANCHESTER CITY i Champions League-finalen og Manchester United med mer enn halvannet bein i Europa League-finalen, kan fort Manchester bli denne sesongens fotballby nummer én. Det stemmer godt med tabellen i Premier League.

Her kan du lese flere kommentarer fra MortenP

Der City er den dominerende klubben, og United har tatt store steg både i forhold til seg selv og de fleste konkurrentene.

En og to i England er akkurat nå store favoritter til de to europeiske titlene.

AT MANCHESTER CITY skal vinne Champions League med Pep Guardiola ligger i kortene, det er egentlig noe vi har ventet på siden han kom i 2016.

Den katalanske mesteren ble hentet til Etihad for å vinne det trofeet. Så langt har han blitt slått ut i en åttedelsfinale (Monaco 2017), og i tre strake kvartfinaler mot Liverpool (2018), Tottenham (2019) og Lyon (2020).

Men nå er han i finalen, som favoritt til å vinne Champions League for tredje gang.

Sist han gjorde det - og vi snakker om mannen de aller fleste omtaler som verdens beste trener - var med Barcelona i 2011.

DEN GANGEN VAR Pep Guardiola trener for verdens desidert beste fotballag. Spansk fotball eide verdensherredømmet på den tida.

Spania var Europamestere (2008), verdensmestere (2010) og på vei mot sin andre EM-tittel (2012). På Wembley møtte Barcelona Manchester United med Valdes, Alaves, Mascherano, Pique, Abidal, Xavi, Busquets, Iniesta, Pedro, Messi og Villa – kanskje det beste fotballaget verden noen gang har sett.

Jeg husker pressekonferansen etter kampen veldig godt, mest fordi mannen som hatet å tape mer enn noen annen, og som akkurat hadde blitt feid av banen (1-3), Sir Alex Ferguson, egentlig så ganske blid ut.

Grunnen var at han hadde sett noe han aldri hadde sett før.

Et lag det var umulig å slå.

MANCHESTER CITY ER ikke der Barcelona var i 2011, men mange mener de per dato er verdens beste fotballag. Jeg er en av dem. Når City dominerer kamper, er dominansen total. Med få unntak, der førsteomgangen i Paris for en uke siden var et av dem, er det gjerne det de gjør.

Les flere innlegg fra Norsk debatt her

At PSG til slutt ikke hadde andre våpen enn taklinger på kanten til det voldelige, bringer bare skam til et fotballag som ble rundjult.

I sin femte sesong i Manchester City – med ni titler i beltet, Premier League 2020/2021 så godt som sikret (10) og Champions League-trofeet som den eventuelle kronen på byggverket (11) – er Pep Guardiola snart tilbake der de fleste mener han hører hjemme.

På toppen.

Man trenger ikke være ihuga City-supporter for å se at det er noe fint ved det.