Jeg burde strengt tatt ikke hisse meg opp over det en tilfeldig fyr som har vært med på en eller annen TV-serie klarer å lire av seg for å opprettholde interessen rundt seg selv etter TV-kameraene er slukket og han skal leve av å være en tidligere deltaker på en TV-serie.

Men i dag renner det over for meg.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

«Jeg har skjønt at ingen gutter er stygge. Det eneste du må gjøre: Begynn å trene. Da har du gjort alt. Altså, jeg kødder ikke. Vær trent, spis sunt, ta av deg kroppsfett. Jenter er stygge. Gutter er ikke stygge. Det er ikke kødd, liksom!», sier Christian Brennhovd til TV 2.

Han fortsetter med å si at «stygge» jenter bør reise til Tyrkia. (Det er det landet folk reiser til for å få billigere plastiske operasjoner).

En undersøkelse fra NOVA i 2022 viser at hele 43 prosent av norske jenter på 16 år er misfornøyde med egen kropp.

Det å gå rundt på å tenke hele tiden at man ikke er god nok som man er, gjør oss syke.

Kroppspresset på barn og unge er i dag er enormt. Røde Kors driver samtaletjenesten «Kors på halsen» og tall derifra viser at hver fjerde henvendelse fra barn som kontakter dem handler om kroppspress og kroppsskam.

Les også: Er det virkelig meningen at jeg skal grue meg til barna blir større?

Denne såkalte reality-profilen burde skamme seg. Og holde kjeft om han ikke har bedre ting å si. Vi har ikke bruk for små «Andrew Tate – wannabees» i norsk offentlighet. Og til deg som går rundt og tenker at du ikke er god nok. Enten du er gutt eller jente.

Les hva Christian Brennhovd svarer her: Hardt ut mot politiker etter kritikk: – Bør bruke tiden sin på viktigere ting

Du er god nok som du er. Ikke la noen fortelle deg noe annet.

Innlegget ble først publisert på skribentens Facebookside, og er gjengitt med tillatelse.