Dette er en mening. Den inneholder subjektive vurderinger av hvordan det står til med ting. Nettavisen har ikke så sterke meninger om julepynt.

I en sak 6. desember kunne vi stakkars borgere få vite at Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap har slått hardt ned på en sterk trussel mot samfunnssikkerheten vår.

Julepynt.

Det er lett å tro at kalenderen viser 1. april, men den gjør nå ikke det. I en nyhetssak basert på en pressemelding fra direktoratet kan vi få vite følgende:

DSB har, gjennom overvåking av markedet og bekymringsmelding fra forbruker, fått informasjon om julepynt som likner på mat og godteri.

Først, en liten trørst. Det står forbruker. Så vi kan håpe det er 1 forvirret norsk person som mener at i et koronabefengt samfunn med skyhøye strømpriser, noe utfordringer rundt kapasitet i helsevesen og annet så er det julepynt som er farlig. Det henvises til en nettside kalt farligeprodukter.no i samme melding. Der kan du blant annet lese om følgende produkter den kjære, snille store tante Staten kan beskytte oss mot:

En gåvogn for barn som kan være farlig på følgende måte: Når mutterfestet på hjulet ikke er tilstrekkelig festet, kan det føre til at mutteren faller av i pakken eller etter utpakking.

Neida, vi tuller ikke. Hvis ikke mutteren er tilstrekkelig festet kan den dette av. Da kan jo et barn plukke opp den mutteren, og putte den i munnen. God forby om barn noen gang skal oppleve en snekker. De er farlige, de. Ofte har de både skruer, muttere og sag. Tenker sag må forbys.

Som min mor sier: Hvis bæssmor mi hadde syklet i takrenna så hadde hu døtti ned.

Generelt er det på produktsiden mange produkter som faktisk kan være farlige, men en gaffel som kanskje kan knuse, og da gi små biter er neppe et farlig produkt. Men, en gaffel som kanskje kan ødelegges og da gi små deler står faktisk på oversikten over farlige produkter.

Uansett, tilbake til julepynten.

Vi lever i en verden hvor barn snart må ha sykkelhjelm når de klatrer i trær. Kanskje direktoratet bør forby trær? De er jo farlige hvis de detter ned også.

Kan jo også være en fare for at barna mine synes den vinflasken jeg kjøpte på Vinmonopolet med spørsmålstegn på ser litt morsom ut?

Eller hva med den lekebilen som starter bilen min? Den bør nok forbys. Plutselig sitter femåringen foran rattet på vei ned til Tønsberg for å besøke direktoratet.

Hvis du lurer på hva DSB skal drive med så er det følgende:

DSB skal bidra til å hindre tap av liv og verne om helse, miljø og materielle verdier i forbindelse med ulykker, katastrofer og andre uønskede hendelser i fred, krise og krig.

Utvilsomt viktig. Å forby julepynt som ligner på godteri? Utvilsomt ikke det.