Debattinnlegget gir uttrykk for skribentens meninger.
(Bergensavisen): Vår datter begynte på videregående skole denne høsten. Hun er en skoleflink, snill og litt sjenert jente. Hun har ikke hatt noen bestevenn de siste årene, og den lille vennekretsen hennes er i ferd med å gli fra hverandre. Det som skulle bli en ny start på ungdomsskolen ble ødelagt av pandemien. Det var sårt for både henne og oss.
Lyset i enden av tunnelen har vært videregående skole og muligheten for endelig å starte på nytt. Det har hun (og vi) gledet oss til lenge.
Etter en litt for lang sommerferie, kom endelig skolestarten. Datteren vår lyste av optimisme og gledet seg til en ny sjanse til å skaffe nye venner på en ny skole. Det varte noen dager, før lærerne ble tatt ut i streik.
Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt
Nå sitter vår jente hjemme helt fortvilet, mens hun får med seg uttalelser fra streikeledere som ser for seg en langvarig streik. Det er vanskelig å finne mening med tilværelsen, og det har vært flere kvelder med gråt.
Vi foreldre vet at lærerne gjør en uvurderlig jobb og at de helt sikkert fortjener høyere lønn. Selvsagt støtter vi deres krav om bedre rammebetingelser. Men i år kan de ikke streike!
Vi kan ikke annet enn å legge skylden for denne situasjonen på de som har besluttet å streike. Taktikken til Utdanningsforbundet er å ta ut færre lærere slik at streiken kan vare lengre fordi færre blir berørt. Naturligvis blir det da også mindre oppmerksomhet fra media om streiken.
Presset havner på de uskyldige ofrene av streiken: barna.
Vi lurer på om de som har besluttet denne streiken ville tatt samme avgjørelse om det var deres barn som risikerte livsvarige, psykiske sår? Svaret på dette er selvsagt nei. Hvorfor skal de da få ta denne avgjørelsen på vegne av vårt og andres barn?
Vi nekter å ofre vår jente for denne kampen. Streiken kunne ikke kommet på et verre tidspunkt for alle de barna som nylig har vært gjennom to år med pandemi.
Lærere: Kom dere tilbake på jobb! Dere gjør en fantastisk jobb. Nå står det om liv og helse.
BA og Nettavisen kjenner innleggforfatternes identitet. De ønsker å være anonyme av hensyn til datteren.