Sidsel Wold. Du er en bra dame, og vi er enige om mangt og mye. Blant annet deler vi en ganske voldsom kritikk av hvordan Israel behandler det okkuperte Palestina. Men din fremstilling av bakgrunnen for «demonstrasjonene» i Sverige på NRK Nyheter nå i dag, den var direkte uansvarlig.

Du trekker frem all volden under den danske karikaturstriden. Og at dette var en «lærepenge» for oss vestlige og sekulære. Og vi burde forstå hvor «triste» mange blir når man «tråkker på» deres «hellige verdier».

Les også: Når toleranse møter intoleranse

Det er jo mulig jeg misforstår deg nå. Men en «lærepenge», det er sånt man får når man har gjort noe galt. Og det å «tråkke på» noe, det er en negativ karakteristikk. Så jeg tror jeg tolker dette riktig.

Men Jyllandsposten gjorde ikke noe galt de burde få en «lærepenge» for. Ei heller den danske staten. Eller andre vestlige sekulære som har fått både trusler og skudd mot seg i dette sakskomplekset.

Paludan er en styggedom. Det er vi alle enige om. Men vi skal ikke ha forståelse for den voldsbølgen Sverige opplever nå. Det vi bør – det vi MÅ – forstå av disse eksemplene, det er hvor utsatt ytringsfriheten vår faktisk er.

Ikke en millimeter vil jeg være med på å gi etter her. Dette blir å gi etter for «the assassins veto», som professor Garton Ash kaller det. Ytringsfrihetens død gjennom voldsbruk. Og når til og med fornuftige folk som deg sier sånt, da får jeg nesten lyst til å brenne en Koran.

Les mer fra Norsk debatt