Slovenia - Norge, TV 2 lørdag kl. 18.00

OMAR ELABDELLAOUI HAR ventet lenge på nummer 50 for Norge, men den største kampen han har kjempet er allerede vunnet. Han ser. Og han er tilbake i spill, inntil videre uten klubb.

Er Norge målet for den neste kontrakten kommer han ikke i spill før i 2023.

Tatt i betraktning av det han har vært igjennom er ikke det altfor lenge å vente.

DA MULIGHETEN ENNÅ var der for en overgang etter at årets andre vindu var stenget i Norge - det vil si i perioden fra 1. til 12. september - luktet Omar Elabdellaouis agent, Mikail Adampour, på det norske markedet. I mediene ble det snakket om klubber i Frankrike, Belgia og Nederland. I den perioden skal også en russisk klubb ha fått nei.

Vålerenga ble også kontaktet, flere ganger, uten at noe skjedde.

Av forskjellige årsaker.

Les også: Elabdellaoui om skrekkbildene: – De var overalt

NÅ ER NORGE ute av spill med tanke på denne sesongen. Det samme gjelder for Sverige. Det toget er gått, også for frie agenter. Skal Omar Elabdellauoi spille klubbfotball på denne siden av nyttår må han gå til en klubb i en liga som spiller høst/vår.

Det er hele det europeiske kontinentet, inkludert Danmark.

Markedet er med andre ord stort.

DEN 50. LANDSKAMPEN for Norge vil gjøre Omar Elabdellaouis muligheter større. Det samme vil gode ord fra Ståle Solbakken. Han trenger å synes i kamp og på trening. Uansett hvordan man snur og vender på det kommer spilleren med en viss usikkerhet.

Synet er selvfølgelig det alle vil tenke på, selv om alt tyder på at det er greit.

Spørsmålet rundt hvorfor kontrakten med Galatasaray plutselig ble terminert 1. september, uavhengig av om det skjedde gjennom det som så fint heter gjensidig enighet, kan også være en faktor.

ALLE LAG TRENGER gode fotballspillere og landslagets hjemvendte sønn sorterer fortsatt under den kategorien. Resten handler om pris og prioriteringer. Som spiller uten en belastende overgangssum vil Omar Elabdellaoui kreve en betydelig signeringsbonus. Slik markedet er – og da tenker jeg først og fremst på Norge - snakker vi fort om pluss ti millioner kroner.

I Europa er ikke det noe å snakke om, i flere ligaer er det synonymt med ingenting.

I Norge – før vi snakker om en spiller som også skal lønnes på klubbens øverste nivå - er det betydelig for mange.

Les også: Riktige valg er enkle å ta

OM FLERE NORSKE klubber enn Vålerenga er kontaktet vites ikke. Igjen, det handler om prioriteringer. Ifølge Omar Elabdellauoi skal den neste kontrakten passe for en familie på fem.

Med tanke på at Alfons Sampsted ønsker seg bort etter tre år på Aspmyra, var Bodø/Glimt en klubb man tenkte på.

Etter å ha brukt rundt ett hundre millioner kroner i sommer - og når man hører at klubben er på jakt etter en venstreback slik at Brice Wembangomo kan flyttes til den backen han kommer fra - ikke like mye.

AT OMAR ELABDELLAOUI er i gang igjen er likevel det viktigste. Det er 15 år siden han gikk til Manchester City som akademispiller, men han er fortsatt bare 30 år.

Dette er Nettavisens spaltister

Siden det har han vært i Strømsgodset (2011/lån), Feyenoord (2012/lån), Eintracht Braunschweig (2013-2014), Olympiakos (2014-2020), Hull (2017/lån) og Galatasaray.

For Norge debuterte han med 2-4 i Stockholm tilbake i 2013, og Ståle Solbakken er hans fjerde landslagstrener (Drillo, Høgmo, Lagerbäck).

Alt tyder på at han får sin landskamp nummer 50, og sannsynligvis mange flere.

Usikkerhetsmomentet nå er hvor han skriver sin neste kontrakt.