Kommentaren gir uttrykk for skribentens meninger.

«Lerretet» er denne gang forresten forbigått av tida. «The Harder They Fall» er en Netflix-produksjon (premiere 3. november), og kommer derfor ikke på kino.

Men vil du ha drøyt to timer god underholdning i stua? «The Harder They Fall» anbefales.

Historien er ikke veldig original. En guttunge ser sine foreldre bli skutt, og jakter selvfølgelig i voksen alder på drapsmannen. Vi befinner oss i Ville Vesten, med bittesmå «byer» - styrt av sheriffer i kamp mot eller i ledtog med voldelige gjenger. Her ville ikke A- og B-gjengen i Oslo hatt mye de skulle ha sagt!

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

Regissør Jeymes Samuel befolker sin film med virkelig navn fra amerikansk historie - Nat Love, Rufus Buck, Bass Reeves - uten at dette på noe vis er en slags dokumentar.

Nat Love spilles av Jonathan Majors, en hevnlysten «outlaw». Han jakter på gjenglederen Rufus Buck, spilt av Idris Elba. «Rufus Buck-gjengen» raner banker, mens «Nat Love-gjengen» raner bankranerne. De beskyttes begge av kvinneskikkelser som ikke akkurat er opptatt med å lage middag. Her går det på nevene og knivene løs!

Alle skuespillerne er svarte, med unntak av noen statister som befinner seg i en hvit bank. Ranet blir enkelt gjennomført. Et antirasistisk trekk? Nja … Jeg vil ikke legge for mye politikk i denne røverhistorien.

Her kan du lese flere innlegg av Arild Rønsen

Det blir mye pang-pang du-er-død i sluttscenene. Men sånn er jo denne sjangeren. Og det er skikkelig underholdende, om du da ikke henger deg opp i at scenene bare kunne utspille seg på film.

Vi har altså utelukkende med kjeltringer å gjøre. Men blir det en «rettferdig» slutt?

Jay-Z har ansvaret for et oppsiktsvekkende godt soundtrack.

Les mer fra Norsk debatt

The Harder They Fall

Regi: Jeymes Samuel

Hovedroller: Idris Elba, Jonathan Majors, Regina King, Lakeith Standfield

Netflix, premiere 3. november