De siste ukene har det vært både fascinerende og deprimerende å observere ordskiftet rundt Sophie Elise-gate og den lille plastposen. Dette har virkelig vært mat for mons, og mange knagger å henge sin harme på: Rusdebatt, lisenspenger, unges mentale helse, sosiale medier, merkevarebygging, plastisk kirurgi, seksualmoral … Det har vært en fråtsefest for både hvermannsen og kommentariatet.

Men nå er festen over.

I går kveld kom endelig nyheten om brudd mellom NRK og Sophie Elise. Sistnevnte tok innersvingen på NRK og sendte ut en egen pressemelding. Der konstaterer hun: «Jeg har ikke ønske om eller anledning til å legge ned resten av min virksomhet for å redde omdømmet til NRK, og vi ser oss derfor nødt til å avslutte samarbeidet.»

Da jeg hørte det lo jeg høyt: You go Girl! Faen så tøff hun er.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

Det har som nevnt vært en vekker å følge ordskiftet de siste ukene. Folk som ellers er sterkt imot kanselleringskultur og en innskrenking av ytringsrommet, har snudd på flisa så snart en tjue(og noe)-åring med sitt eget selvbruningsmerke får lage underholdning om sex og singelliv på statskanalen. Det blir for drøyt!

Hvem er redd for Sophie Elise? Veldig mange skulle det vise seg. Nå også NRK.

Det er visst ikke så enkelt å være prinsippfast når det stormer på toppen. Selv om NRK visste hva og hvem de gikk til, valgte de etter en rekke klager fra seerne å si opp avtalen de hadde inngått med Sophie Elise. Selv om hun altså har levert det hun skulle.

Alle forstår at dette var et resultat av klagestormen, og ikke misligholdelse av kontrakt.

Les også: Det er en helt egen form for kvinneforakt i den gallen vi spyr ut til unge, kvinnelige influensere

Deretter har de presentert en ny kontrakt som vi ikke kjenner detaljene til, men som ser ut til å være av en slik art at det presser Sophie Elise til å si opp, fremfor at de selv må ta den avgjørelsen.

Som er det feigeste de kunne gjøre i en situasjon som dette.

De har ikke belegg for oppsigelse med bildetabben på Instagram, men bildet gjorde klagestormen så belastende at de ønsket henne vekk, åkke som.

Det var fantastisk pinlig å høre kringkastingssjefen Vibeke Fürst Haugen på nyhetene snakke om at NRK skulle fortsette å være modige og ha et stort ytringsrom. Var det noen som sa newspeak?

Dette er bare pinlig. Og det er uryddig. Og det er feigt.