(SIDE2): Oslo Fashion Week ble avholdt i februar, men da var det høst og vinterkolleksjonene for 2010/2011 som ble vist på catwalken. Selv om det alltid er like spennende å se hva vi har i vente, er det også av høyeste interesse hva man finner i butikkene av norsk design akkurat nå.

Se bilder av norske designernes vår- og sommerkolleksjoner nederst i saken!

Det er nemlig mye lekkert å få tak i av norsk design, men man må lete litt for å oppdage de norske skattene - for de er ikke å finne overalt.

Elsker skandinavisk design
Skandinavisk design har lenge vært favoritter blant det norske folk, og både danske og svenske designmerker åpner egne butikker i Norge. Det blir også flere og flere norske designere som gjør det sammen, og mange har egne butikker eller showrooms hvor de selger kreasjonene sine. En god del har også begynt å selge kolleksjonene online.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

Variert
Hvor lett det er å få tak i norsk design, kommer an på den enkelte designers distribusjon - og den er svært varierende. Mens noen designere har sine kolleksjoner spredd i butikker over hele Norge, er noens design kun å finne i hovedstaden.

Vi har sett på et utvalg norske designere - og gir deg en guide over hvor du finner dine favorittplagg.

Leila Hafzi
Vår- og sommerkolleksjonen fra Leila Hafzi er en herlig drøm av flagrende kjoler, og det beste er at de lages etter bærekraftige prinsipper. Designeren er også en favoritt blant kjendiser, og det spekuleres nå i om kona til Colin Firth vil dukke opp i en kjole fra designeren under årets Oscar-utdeling.

Les anmeldelse av vår- og sommerkolleksjonen

Her får du tak i Leila Hafzi

TSH
Tina Steffenakk Hermansen åpnet egen butikk på Frogner i februar 2010. I tillegg finner du hennes design i omkring 30 butikker rundt om i Norge.

Designerens vår- og sommerkolleksjon er både sexy og glamorøs, og Side2 har falt pladask for den ferskenfargede kjolen med hette og store sidelommer.

Les anmeldelse av vår- og sommerkolleksjonen

Her får du tak i TSH

Fam Irvoll
Den lekne designeren har imponert både i inn- og utland, og det ryktes at til og med superstjerner som Rihanna og Beyonce går i hennes design. Om du vil kle deg i, som hun selv kaller det, barneklær for voksne kan du enten handle på hennes online butikk eller besøke en av de tre butikkene i Oslo som også selger hennes «kostymer».

Designerens sommerkolleksjon er sexy og leken, og Side2 elsker de korte kjolene med søte detaljer.

Les andmeldelse av vår- og sommerkollkesjonen

Her får du tak i Fam. Irvoll

Tina H
Tidligere designspire Tina H har gjort stor suksess med sitt design. Hennes vår- og sommerkolleksjon er fargerik og glitrende, med et snev av disco-glamour.

Les andmeldelse av vår- og sommerkollkesjonen

Her får du tak i Tina H

Moods of Norway
Gutta fra Moods of Norway har forlengst gjort storsuksess i Norge, og har nå beveget seg over på andre kontinenter. Du finner deres design over hele Norge, og en oversikt finner du på deres hjemmeside. Du kan også handle online.

Sterke farger og blomster er det som kjennetegner vår- og sommerkolleksjonen fra designerne.

Se anmeldelse av vår- og sommerkolleksjonen

Her er flaggskipbutikkene

Vatle
Kjersti Vatle Toresens bruker flittig kontraster i sine kolleksjoner, og hennes sommerkolleksjon er av det litt rocka slaget. Men vil du ha hennes design er de kun å få kjøpt i Oslo.

Designerens vår- og sommerkolleksjon er veldig kontrasfylt. Her finner du både rocka plagg i mørke farger, og feminine kreasjoner i pudderfarger.

Her får du tak i Vatle

Mardou & Dean
Desn svensk-norske designduoen ble under Oslo Fashion Week, i februar, kåret til årets designere da de mottok «Hennes» Nåløye-pris. Også Hollywood har fått snusen på de mye omtalte jeansene, som ifølge designerne selv må prøves for at man skal forstå hva som er så spesielt med de.

Her får du tak i Mardou & Dean: Oslo: Steen&Strøm, Koma-Oslo, Insomnia, Asker: Bonea, Bergen: Retro og Tøy, Trondheim: Retro, Stavanger: Retro, Stavanger: Geddon og Kristianasnd: Lady Rose.

Undorn
Karina Kjenner Titzes vår- og sommerkollkesjon er både stilren og lekker. Detlajer og rene snitt kjennetegner designerens plagg, og vår og sommerkjolleksjonen kjennetegnes av lyse gråtoner, pudderfarger og med innslag av sort.

Titze har eget showroom/butikk i Sorgenfirgate 17 i Oslo, men du kan også få tak i hennes design rundt om i hele Norge.

Her får du tak i Undorn: Undorn sorgenfrigt. 17.a, Zenon. Drammen: Cara Vollen: Herligheten, Gol: Det Lille Motehuset, Bergen: Dito.

Maggie Wonka
Cecilie Juvodden står bak Maggie Wonka og har siden 2004 designet brukervennlige plagg med et snev av glamour. Årets vårkolleksjon er en herlig blanding av jeans, kjoler og feminine topper - med fokus på blått og hvitt. Dette er en sterk kontrast til de røffe ankelbootsene med chunky hæl og harde detaljene som også er en del av kolleksjonen.

Maggie Wonkas flaggskipbutikk finner du på Solli Plass i Oslo, men hennes design er også å få tak i over hele Norge.

Her får du tak i Maggie Wonka: Oslo: Chicas og Venner, Steen & Strøm (Norway Designs), Røa Senter (Lystig), Sandivka Storsenter: De 5 Hjørner, Ålesund: Cosmo, Larvik: Classic, Kristiansand: Elins, Kristiansund: Garbo, Gran: Gate 8 by bihe, Oppdal: Gemma, Bergen: Infinity, Aurskog: Låven, Elverum: Madame Chic, Ørnes: Monicas Drømmehage, Fevik: Pandoras, Haugesund: PIE, Stord: Vogue.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

HER ER ET UTVALG FRA DESIGNERNES VÅR OG SOMMERKOLLEKSJONER:

2941