Gå til sidens hovedinnhold

Norsk «omveg» på turné

Statens vegvesen frister europeiske turister med norske omveier. Se bildene her.

(SIDE2): Utstillingen «Omveg» er på veien rundt i Europa. Her får potensielle turtister sjansen til å se at Norge både har fantastisk natur og arkitektur – og alt finnes langs våre kronglete veier. En rekke innovative arkitekturprosjekter langs 18 norske turistveier skal få fart på turiststrømmen.

Les også:Norges vakreste veier

Samarbeidsprosjektet mellom Statens vegvesen og Norsk Form ønsker at mellomeuropeere skal få oppleve dristig norsk arkitektur og storslått natur uten å legge ut på bilferie i Norge.

Berlin, Caen og Paris
For tiden er arkitekturprosjekter langs norske turistveger utstilt på felleshuset for de nordiske ambassadene i Berlin. I november flytter den til Les Boréales i Caen og Normandie, mens Paris får se hva dette er for noe på La Galerie d`architecture fra midten av desember.

Utstillingen består av installasjoner som er tegnet av både norske og internasjonale arkitekter, landskapsarkitekter og designere. Publikum vil få oppleve det norske landskapet i kombinasjon med bilturen, moderne design og arkitektur gjennom messingbeslåtte åpninger i et 1900-talls titteskap, forklarer prosjektansvarlig Per Kolstad.

Ekstra opplevelse
Han har konstatert av mange var på åpningen av utstillingen 2. oktober. Målet er allikevel et økende antall bilturister skal ta den lange turen mot nord.

Flere av de norske stedene som har fått ny arkitektur som en ekstra opplevelse for turister, har allerede oppnådd internasjonal arkitektfaglig anerkjennelse.

Les mer om ferie og reiser her.

Reklame

Best i test: Maskinene som gir deg sunnere frityrmat