På fredag ble det klart at byrådet i Bergen, der Ap, MDG, Venstre og KrF styrer sammen, vil ha slutt på gratisparkeringen ved byens kjøpesentre. I dag har man minst to timer gratis parkering ved Bergens største kjøpesentre.

Parkering er et hett tema i Bergen for tiden. Mange har forlatt hjemmekontoret og det er ofte stappfullt i byens egen garasje, Bygarasjen - der elbiler kan stå i én måned for 800 kroner.

Byrådet er avhengige av SV og Rødt for å oppnå flertall i bystyret. De er også avhengige av regjeringen for å få lovhjemmel til å gjennomføre endringen. Bergens Tidende omtalte saken først.

Les også: Krisetall for MDG: - Havner i skyggen

Til BT sier Thor Haakon Bakken (MDG), byråd for klima, miljø og byutvikling, følgende.

– Byrådet vil stille krav om parkeringsavgift på Lagunen, Åsane storsenter og andrekjøpesentre i Bergen. Det vil være bra for å raskere endre kjøpesentrene til bedre og hyggeligere steder, få ned støy og trafikk, og redusere utslippene.

– Ganske utrolig

De blå partiene i Bergen motsetter seg forslaget. Høyre sier til BT at det er dyrt nok fra før av å bo i Bergen, mens Fremskrittspartiets gruppeleder i Bergen bystyre, Marte Monstad, mener for mange bilavhengige innbyggere vil bli skadelidende.

– Byrådet lever i en virkelighet helt frakoblet det livet resten av innbyggerne lever. Folk er, enten MDG liker det eller ei, helt avhengig av bilen sin i hverdagen. For mange er det ikke et alternativ å ta buss til og fra arbeid, hjem, handling og fritidsaktiviteter, sier Monstad til Nettavisen.

– Det er rimelig ekstremt å tvinge kjøpesentre til å ta betalt for parkering på sin egen eiendom. Å i det hele tatt klare å komme på noe så dumt er ganske utrolig. Vi må jo nesten bare ønske byråden lykke til med jussen i dette.

Og nettopp jussen blir neste steg. Kommunene trenger tillatelse til å påtvinge en slik avgift. Denne er det Samferdselsdepartementet som står for.

Ingenting er avgjort, men våren 2021, under behandlingen av Solberg-regjeringens klimamelding, foreslo Ap og MDG i Stortinget å tillate slike avgifter. Til Nettavisen var Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum svært kritisk til forslaget.

– Det er lite gjennomtenkt. Dette er ring 1 i Oslo-tenking, hvor man ønsker å avgiftslegge Petter Stordalen og andre store aktører. Men det er mange som har en bensinstasjon, lokal butikk eller et rørleggerfirma i 1. etasje mens de bor i 2. etasje. Det er sånn Norge egentlig er, bortsett fra i Oslo sentrum, sa Vedum den gang.

Les mer: Arbeiderpartiet åpner for kommunal parkeringsavgift på privat eiendom

I en uttalelse til Nettavisen svarer samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) slik på spørsmål om han vil tillate en slik ordning.

– Det er viktig at kommunene har en rik verktøykasse i arbeidet med å redusere klimagasser i kommunene. Når det gjelder en hjemmel til å kunne pålegge betaling på private parkeringsarealer, er ikke dette noe vi kommenterer på nåværende tidspunkt. Det vil eventuelt være nødvendig å se nærmere på de juridiske utfordringene og hjemmelsgrunnlaget for en slik løsning.

Også i Oslo ønsker byrådet hjemmel til å pålegge en slik parkeringsavgift.

Monstad i Bergen Frp kaller forslaget for «smålig». Det ligger en bilfiendtlig ideologi bak det hele, legger hun til.

– Det må bli slutt på at Roger Valhammer og Arbeiderpartiet lar MDGs bilfiendtlige idelogi styre byen vår. Vi har i sak etter sak sett at Arbeiderpartiet lar MDG diktere og gjøre livet surt for folk. Nå får det være nok!

Kan bli billigere for elbiler

MDG-byråd Thor Haakon Bakke håper at avgiften reduserer biltrafikken i Bergen.

– Vi vil ha bedre luft, lavere utslipp, mindre støy og mer folkeliv i hele byen. Mindre privatbilisme sikrer nettopp dette, og det er like viktig i bydelene som i sentrum. Problemet med at kjøpesentrene har gratis parkering er at byen blir mer, ikke mindre, bilbasert. Vi ønsker at flest mulig sykler, går og reiser med buss og bane. Lagunen som største kjøpesenter i Bergen ligger for eksempel rett ved et bybanestopp!

Han ser forslaget som et ledd i å endre hele måten byen er utformet på.

– Det var en historisk tabbe for mennesker og miljø å drive med bilbasert byspredning. Nå skal vi fortsette å reparere og bygge en bedre by. At Frp ikke vil være med på det grønne og menneskevennlige prosjektet, og heller vil ha mer kork, kø og eksos, er bare dårlig nytt for den gode byen, sier han.

Les også: MDG vil skrote hovedfartsåre gjennom Oslo sentrum: – Noen veier må vekk

– Er tanken at det skal være billigere for elbiler å parkere, også på kjøpesentre med pålagt parkeringsavgift?

– For klimaet er det viktig at de som trenger bil velger elektrisk, så totalt sett må fordelene for nullutslippskjøretøy være tilstrekkelige til at folk og bedrifter velger det. Det perspektivet bør man alltid ha med seg.

MDG forklarer at det ikke er avgjort om en slik avgift vil bli innbetalt til kommunen eller til eierne av kjøpesenteret, men at poenget med forslaget ikke er å sikre en ny inntektskilde til kommunen.