Mandag blir en skjebnedag for milliardprosjektet Fornebubanen, som blir langt dyrere enn først antatt.

Oslo Arbeiderparti og Oslo SV skal nemlig avgjøre om byggingen av banen skal fortsette, eller om prosjektet skal skrotes.

Dersom Arbeiderpartiet, SV og Rødt sier nei, blir Fornebubanen skrinlagt. Det er derfor knyttet stor spenning til gruppemøtene i de to partiene, som vil stemme over de to alternativene i sine møter mandag kveld.

Om Ap og SV setter foten ned for banen, er det ventet at Rødt vil gjøre det samme.

Les også: Nytt parti sier nei: Fornebubanen kan ryke

– Et svik

Venstre advarer nå sterkt mot å skrote milliardprosjektet, der byggearbeidet allerede har pågått i halvannet år.

– Det er mildt sagt oppsiktsvekkende at Ap og SV vurderer å skrote Fornebubanen. De risikerer å kaste Oslo ut i en situasjon der det eneste store samferdselsprosjektet som bygges de neste ti årene er en ny motorvei til Bærum, mens vårt aller viktigste kollektivprosjekt legges i en skuff, sier Venstres miljøpolitiske talsperson i Oslo, Marit Kristine Vea, til Nettavisen.

Vea karakteriserer det som «et svik» dersom Ap og SV landet på et nei.

– Det vil være det samme som å låse store deler av Oslo til en bilbasert fremtid, og er et svik mot miljøet og innbyggerne i denne byen, raser hun.

Les også: Ny gigantsmell for Fornebubanen: – Nesten ikke mulig å overdrive hvor dramatisk dette er

– Må bygges

Både Miljøpartiet de Grønne (MDG), Høyre, Venstre og KrF har varslet at de ønsker å bygge banen. Det mangler derfor kun én stemme for å sikre et flertall i bystyret for Fornebubanen.

– Venstre mener Fornebubanen må bygges. Den vil gi et enormt løft for kollektivtrafikken, ved å skape en ny og effektiv forbindelse mellom vest og øst, samtidig som kapasiteten økes i hele T-banenettet, sier Vea.

Hun mener banen må bygges innenfor de rammene som bystyret vedtar. Etter den siste kostnadsoverskridelsen er prislappen nå satt til 26,4 milliarder kroner.

Sp: – Dramatisk

En som er sterkt uenig med henne, er Senterpartiets gruppeleder i Oslo bystyre, Morten Edvardsen. Han håper Arbeiderpartiet og SV gjør som dem, og vedtar å skrote banen.

– Jeg håper også venstresida ser hvor dramatisk og galt det er å øke bompengene så mye, og låse Oslo til en avtale om en halvferdig baneløsning der kostnadene er ute av kontroll, sier Edvardsen til Nettavisen.

Les også: Full brems for Fornebubanen: - Oppsiktsvekkende av byrådet

Edvardsen viser til enigheten i Oslopakke 3, som finansierer Fornebubanen med blant annet bompenger, der nye Majorstuen stasjon nylig ble tatt ut av prosjektet.

– Det finnes ingen løsning for Majorstua stasjon nå, og det er mye annet ved framtida til prosjektet vi vet lite om, men det eneste som er sikkert er at regninga ikke kommer til å stoppe på 23 eller 26 milliarder, den kommer til å bli mye høyere, sier han, og påpeker:

– Det kan ikke Senterpartiet akseptere, og det bør heller ikke Rødt, SV og Ap gjøre. Det virker som at MDG, Høyre, Venstre og KrF vil ha banen uansett om den koster 23 eller 40 milliarder.

Han frykter rett og sett at Oslo vil låse alt av samferdselsmidler til banen.

– Det gjelder for eksempel ny tunell for t-bane og for tog, Røa-tunell, Manglerudtunnelen, Fossumdiagonalen og lokk over E6 på Furuset. Men lista kunne vært gjort lengre. Jeg oppfordrer R, Ap og SV nå trekker i nødbremsa, sier Edvardsen.

Nettavisen har også vært i kontakt med Høyres gruppeleder i Oslo bystyre, Anne Haabeth Rygg, men får opplyst at hun ikke ønsker å kommentere saken på nåværende tidspunkt.

Nettavisen følger Fornebubane-dramaet utover ettermiddagen og kvelden.