Torsdag ble stortingsrepresentant Erlend Wiborg (Frp) lansert som ny Frp-nestleder gjennom Nettavisen.

Wiborg opplyste at han først måtte konferere med kona, og nå har han og kona konkludert.

– Jeg stiller som nestleder, bekrefter Wiborg i en SMS til Nettavisen fredag formiddag.

Kona Maria Wiborg skryter av mannen:

– Selv om jeg er inhabil så mener jeg Erlend vil være en uredd og seriøs nestleder. Det er en styrke for norsk politikk at også småbarnsforeldre kan delta på toppnivå i politikken, sier hun til Nettavisen.

Onsdag ble det kjent at Ketil Solvik-Olsen gir seg som 1. nestleder i Fremskrittspartiet på vårens landsmøte. Kampen om å erstatte ham er dermed i full i gang.

– Oppfordrer alle

Med sitt ja utfordrer Wiborg stortingskollega Bård Hoksrud, som torsdag fortalte at han også vil bli nestleder i partiet. Hoksrud er i dag Frps helspolitiske talsperson.

Wiborg oppfordrer nå alle aktuelle kandidater til å melde seg:

– Jeg er opptatt av å ha en bred og demokratisk prosess i partiet knyttet til dette valget. Jeg oppfordrer derfor alle aktuelle kandidater til å gå åpent ut med det nå sånn at partidemokratiet får god mulighet til å vurdere de forskjellige kandidater, sier han.

Les Wiborgs begrunnelse for at han stiller:

Han mener også at Frps fylkeslag bør invitere nestleder-kandidatene til en utspørring og presentasjon.

– Der vil kandidatene måtte svare på hvor de står i forskjellige politiske og organisatoriske spørsmål og hvorfor akkurat de bør velges. Det at det er flere kandidater i et parti som er tilhengere av konkurranse mener jeg er bra. Uansett hvem som velges er jeg trygg på at FrP får en veldig god partiledelse som hele partiet kan stå bak, sier han.

Også Limi trekkes fram

Etter det Nettavisen erfarer, så er også stortingsrepresentant Hans Andreas Limi et aktuelt navn i nestlederkampen. Limi selv har ikke ønsket å kommentere dette overfor Nettavisen.

Det var stortingsrepresentant Himanshu Gulati (Frp) som lanserte Wiborg som nestlederkandidat.

– Erlend er definitivt et av våre sterkeste kort, sa Gulati til Nettavisen torsdag.

Wiborg er partiets innvandringspolitiske talsperson.

– Det er store sko å fylle etter Ketil. Frp er heldige som har mange kandidater, sa han.

Frps landsmøte avholdes 28.–30. april, og valgkomiteen legger fram sin innstilling i forkant. Sylvi Listhaug står ikke på valg og vil dermed fortsette som partileder. Andre nestleder Terje Søviknes har sagt at han ønsker gjenvalg.