STATSMINISTERBOLIGEN (Nettavisen): Tirsdag formiddag var det duket for statsministerens oppsummering av året. I 2022 har Norge og verden vært preget av inflasjon, strømkrise og krig i Ukraina.

I møte med utfordringer fra alle kanter har Arbeiderpartiet falt drastisk på meningsmålingene. I en fersk måling i Nettavisen denne uka svarer et flertall på 50,6 prosent at de ikke tror Støre kommer til å lede Arbeiderpartiet ved neste stortingsvalg.

Ikke planer om å gi seg

Dette tar statsministeren med fatning.

– Det er 2022, slutten av året riktignok, men det er altså nesten tre år til neste stortingsvalg. Jeg tenker vi får svare på det spørsmålet når vi kommer dit. Jeg har ikke planer om å gjøre noe annet. Jeg er opptatt av å bruke tiden min mest mulig for å gjøre jobben der jeg er nå, sier Støre til Nettavisen.

– Hvordan klarer du å motivere deg selv i disse tidene når Arbeiderpartiet opplever nedgang?

– Det skal jeg fortelle deg. Det kommer 11 målinger i måneden. Det er en hver tredje dag. Når det går dårlig, er det 11 dårlige målinger. Det må jeg i grunnen bare innstille meg på. Og så mener jeg det jeg sier, det er kjipt med dårlige målinger, det er ingen tvil om det.

– Men alvoret over den situasjonen Norge står i og de tallene folk får – strømpriser, priser på varer og alt som skjer rundt – det er det som opptar meg. Det er et enkelt regnestykke, det er der jeg må ha oppmerksomheten og engasjementet mitt, legger Støre til.

Se hele intervjuet her:


Svarer på Giske-retur

Til tross for at Arbeiderpartiet sliter på målingene, er det en tidligere Ap-topp som kaprer velgere. Nemlig tidligere Ap-nestleder for Støre, Trond Giske.

– Har du noe kontakt med ham, og er det noe du trekker fram som du burde bringe til sentral-Arbeiderpartiet?

– Nei, men han leder et stort lokallag og det er jo flott at folk deltar i politikken og melder seg inn i et partilag. Jeg er tilhenger av det for demokratiet vårt og de sender inn sine innspill til Arbeiderpartiets politikk, og så er det flertallet som avgjør.

– Er det aktuelt å hente ham tilbake til sentralstyret?

– Nei, det har jeg ikke noen kommentar til. I Arbeiderpartiet velger vi folk etter valgprosesser og vi skal ha en valgkomité på nyåret som skal forberede opp mot landsmøtet vårt i mai, avslutter statsministeren.