FORNEBU (Nettavisen): Tre timer og femten minutter etter landsmøtet ble åpnet kl. 14:00 av partileder Une Bastholm, dukket Lan Marie Berg opp i taxi utenfor hotellet Quality Hotel Fornebu Expo.

Stortingsrepresentanten fra Oslo hadde en yogamatte i hånden da kun kom til landsmøtet. Lørdag arrangerer nemlig partiet både morgen- og kveldsyoga.

– Jeg kommer rett fra et annet møte. Så sånn er det, sier MDG-toppen når hun møter Nettavisen utenfor konferansehotellet der Miljøpartiet de Grønne har landsmøte fredag til søndag.

– Det går slag i slag?

– Det går slag i slag.

– Kunne du ikke ha syklet?

– Nei, jeg ville ikke ha rukket det, svarer Berg.

Tok denne bilen

Den profilerte MDG-politikeren ankom landsmøtet i en bensinhybrid, Toyota Prius plus fra 2018. Ifølge anmeldelser av bilen kan den ha et forbruk mot 0,4 liter per mil. Det gir den et CO2-avtrykk på 96 gram per kilometer.

De nyeste dieselbilene har oppgitt forbruk på blandet kjøring ned mot 0,32 liter per mil.

En bensinhybrid er avhengig av bensin, og benytter seg av en elektrisk motor ved lavere hastigheter, eksempelvis bykjøring. Imidlertid har den et sammenlignbart forbruk med rene bensinbiler med lavt forbruk. På grunn av avgiftssystemet og krav til bilbransjen er de fleste nye bensinbiler hybrider.

Det er ikke første gang Lan Marie Bergs privatbilbruk har skapt overskrifter. På tross av at partiet har en tydelig politikk om å begrense privatbiler, og krever at alle biler skal være nullutslipp, har hun selv ved flere anledninger benyttet taxi. I tillegg har hun som byråd fått kritikk for utstrakt bruk av byrådets biltjeneste. I denne sammenhengen har Berg pekt på sikkerhet som årsak til privatbilbruken.

Etter sakens publisering har Berg gitt en kommentar på Twitter. Der sier hun følgende:

«Hvis dere lurte: Det er helt greit å ta taxi, også til MDG sitt landsmøte. Jeg skulle egentlig ønske jeg slapp å reise så mye med taxi, men jeg har fått råd fra politiet om å ikke reise kollektivt på grunn av min egen sikkerhet».